Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-26 17:57:00

"Semmi kísérletezés", megzavarták Merkel beszédét

Megzavarták Angela Merkel német kancellár beszédét egy tudományos intézet avatóünnepségén - jelentette kedden a német sajtó.

"Semmi kísérletezés", megzavarták Merkel beszédét
Angela Merkel kancellár (Fotó: Reuters)

Az alkalmazott tudományokkal foglalkozó Fraunhofer Társaság Halléban működő új anyagtudományi intézete (IMWS) hétfői hivatalos megnyitóján a kancellár beszéde közben a közönség soraiban egy férfi felállt és a kormány menekültpolitikájáról szólva kifejtette, hogy aggódik gyermekei jövőjéért. Angela Merkelnek címezve szavait hozzátette: "Öntől mint fizikustól felelősségteljes döntéseket várok".

A kancellár szavába vágó férfi egy transzparenst tartott a magasba, rajta azzal a felirattal, hogy

"Semmi kísérletezés", amely egyszerre utal Angela Merkel korábbi foglalkozására és pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy korábbi választási szlogenjére.

Angela Merkel válaszában kiemelte, hogy felelősségteljesen jár el és mindent megtesz azért, hogy jól alakuljon Németország sorsa. A közönség megtapsolta a kancellárt, a beszédét megzavaró férfit kivezették a teremből.

Kiderült, hogy a férfi a merseburgi műszaki főiskola oktatója. Az intézet rektora, Jörg Kirbs keddi nyilatkozatában elítélte a rendezvény megzavarását. Kiemelte, hogy az oktató nem magánemberként, hanem a főiskola képviseletében vett részt az IMWS megnyitóján, és a kancellár beszédének megzavarásával "visszaélt a vendégjoggal". Hozzátette, hogy

a főiskola jogi lépéseket fontolgat az oktatóval szemben.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink