Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-25 11:30:00

Felvétel: fegyvert fogtak a migránsokra Calaisban a helyi lakosok

Hatalmas a feszültség a franciaországi Calaisban, ahol rengeteg menekült várja, hogy átjusson Nagy-Britanniába. Egy menekültpárti tüntetés kis híján tragédiába torkollott.

Felvétel: fegyvert fogtak a migránsokra Calaisban a helyi lakosok

Az RT egy videót tett közzé arról, hogy Calaisban egy menekült-párti tüntetésen konfliktus alakult ki a helyi lakosok és a meneten részt vevők között. Az egyik férfi még fegyvert is ragadott. 

A francia család megpróbálta megakadályozni, hogy az utcájukban végigsétáljanak a menet résztvevői. A két fél egyaránt dobálni és szidni kezdte egymást, biciklikerekek repültek a riporterek feje felett.

"Egy férfi bement az otthonába és egy vadászpuskával tért vissza, amelyet a menekültekre fogott. Az emberek hátrahőköltek, gyorsan kiérkezett a rendőrség. Szerencsére senki nem sérült meg, nem dördült el lövés" - nyilatkozta a helyszínen az egyik újságíró. 

Egy másik férfi bottal próbálta megtámadni a migránsokat mielőtt a rendőrségnek sikerült közbeavatkoznia. A város polgármestere a katonaság segítségét kérte a helyzet stabilizálása érdekében. 

atv.hu / RT

További külföldi híreink