Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-24 10:27:00

Kitiltanák a parlamentből a miniszoknyát és a mély dekoltázst

Az amerikai Kansas állam egyik szenátora új öltözködési szabályokat jelentett be, s e szerint a törvényhozásban, vagy a törvényhozás bármelyik bizottsága előtt megjelenő nőknek nem szabad miniszoknyát és mélyen kivágott blúzt viselniük - derül ki a The Topeka Capital-Journal helyi lap cikkéből.

Kitiltanák a parlamentből a miniszoknyát és a mély dekoltázst
Mitch Holmes

Mitch Holmes, a kansasi törvényhozás választási és etikai bizottságának elnöke új szabályok bevezetését javasolja. A republikánus politikus szerint ugyanis a nőknek nem szabadna bizottsági meghallgatáson például mélyen kivágott blúzban vagy pulóverben megjelenniük, mert ez "provokatív és elvonja mások figyelmét".
    
A The Topeka Capital-Journal szerint a javaslat nagy vitát kelt, elsősorban azért, mert a férfiaknak semmiféle előírást nem tartalmaz, s ezt egyesek a nőkre nézve hátrányos megkülönböztetésként értékelik.
    

"Mondhatta volna csak egyszerűen azt, hogy megfelelő öltözékben kell megjelenni, anélkül, hogy külön kitért volna a nők öltözködésére"

- kommentálta a Kansas City Star című lapban a vitát Holmes egyik republikánus kollégája, Stephanie Clayton.
    
"Engem egyszerűen elképeszt, hogy valaki ilyen megvetéssel kezel kansasi adófizető polgárokat" - tette hozzá a képviselőnő.     

Kansas nem az egyetlen szövetségi állam, ahol öltözködési szabályokat vezettek be a törvényhozásban a nők számára. Montanában és Wyomingban szintén vannak ilyen előírások. Montanában tavaly január óta tilos a miniszoknya és a túlontúl mélynek ítélt dekoltázs a törvényhozás épületében, Wyomingban pedig egy esztendővel korábban vezették be ugyanezt az intézkedést.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink