Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-19 07:20:00

Turnbull: az Iszlám Állam győzelemre áll a propaganda háborúban

Az ausztrál kormányfő felszólította az iraki kormányt, hogy sokkal hatékonyabban és gyorsabban "hiúsítsa és cáfolja meg" az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet internetes propagandáját, hogy segítse az Egyesült Államok vezette szövetségesek harcát a terrorizmus ellen.

Turnbull: az Iszlám Állam győzelemre áll a propaganda háborúban
Malcolm Turnbull

Malcolm Turnbull erről az amerikai fővárosban, Washingtonban beszélt azelőtt, hogy kedden találkozik Barack Obama amerikai elnökkel.

A politikus kijelentette, hogy az IÁ a rendelkezésre álló fejlett technológiával és különösen a közösségi média használatával nyerésre áll a propaganda háborúban.

A politikus még egyesült államokbeli útja előtt kiadott közleményében hangoztatta: lehet, hogy az IÁ régies és barbár ideológiát képvisel, de a korszerű technológia és a közösségi média használatában nagyon tevékeny.

Hozzátette, legutóbbi iraki látogatása alatt számára világossá vált, a bagdadi kormány és más IÁ-ellenes erők nem elég gyorsak abban, hogy ellentmondjanak, megcáfolják az IÁ internetes üzeneteit, amelyben a szervezet újabb harcosokat toboroz és demoralizálja az ellenük küzdőket.

Ebben kell segítséget nyújtani az iraki kormánynak - fejtette ki az ausztrál miniszterelnök.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink