Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-17 12:16:00

Férfiak miniszoknyában: szimpátia tüntetés a szexuálisan bántalmazottakért (videó)

Több száz férfi szimpátia tüntetést tartott Amszterdamban, hogy ezzel fejezzék ki szolidaritásukat a szilveszterkor szexuálisan bántalmazott nők felé. Valamennyien elítélik a nők ellen elkövetett erőszak minden formáját, de szerintük a miniszoknya viselésének tiltása nem oldja meg a problémát.

A januári hideggel dacolva, a tüntető férfiak miniszoknyát vettek fel és így vonultak végig a holland főváros utcáin. Később nők is csatlakoztak hozzájuk. Az egyik résztvevő férfi szerint a "szexuális bántalmazás nem pusztán a nők problémája", ezért tartják fontosnak ezt a megmozdulást.

Amint arról az atv.hu is számos alkalommal beszámolt, szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. A kölni esetekkel kapcsolatban eddig majdnem 600 feljelentést tettek.

atv.hu

További külföldi híreink