Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-09 18:36:00

Szívrohamot kapott az apja, szandálban és pizsamában indult segítségért egy francia kisfiú

Miközben édesapja szívroham következtében eszméletlenül feküdt otthon, egy ötéves francia fiúcska három kilométert kerékpározott az esős éjszakában a nyugat-franciaországi Mayenne városába vezető úton, hogy segítséget hozzon neki.

A fiú édesanyjához akart kerekezni, aki éjszakai műszakját töltötte, amikor egy autó vezetője észrevette őt a sötét úton és segítségére sietett.

"Csak szandálban, pizsamában és egy kabátban volt, és egész testében remegett"

 - mesélte el a történteket Jean-Francois Pinot, a gépkocsi vezetője a helyi napilapnak. Szerda este 22 óra 15 perc körül vette fel autójába a fiút, aki elmesélte, mi történt otthon.

Azt mondta nekem, hogy az édesapja meghalt

 - mondta Pinot. A fiú, aki otthon hagyta kétéves húgát, a 12 kilométerre dolgozó édesanyjához tartott, hogy értesítse őt a történtekről. Eleinte sem nevét, sem címét nem tudta megmondani. Csak sírt, majd később megnyugodott - tette hozzá a férfi, aki a gépkocsijában vigyázott a gyermekre, miközben egy másik autó vezetője segítséget hívott.

Értesítették a tűzoltóságot és a csendőrséget, és Claude Le Feuvre, a kétezer lakosú Saint-Pierre-La-Cour település polgármestere segítségével sikerült kideríteni a család lakóhelyét, majd kórházba vinni a beteg apát.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink