Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-08 20:14:00

Terroristák tüzet nyitottak egy turisták által kedvelt egyiptomi szállodára

Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az egyiptomi Hurghadában, és megpróbáltak két turistát elrabolni. Két támadót agyonlőttek a rendőrök, a három külföldit sérülésekkel szállították kórházba - jelentette a CBC egyiptomi hírtelevízió biztonsági forrásokra hivatkozva.

Egyes biztonsági források szerint a támadók a tenger felől érkeztek a Vörös-tenger partján fekvő népszerű üdülővárosban álló szállodához.

Az MTI-nek helyszíni források ugyanakkor arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük.

A BBC szerint a helyi rendőrség lezárta a környéket. Két támadót pedig állítólag lelőtték a biztonsági erők. Az állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Háled Mugáhed közvetlenül a támadás után még két svéd sebesültről számolt be a CBC-nek. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket. Ugyanakkor megerősítették a lövöldözésről szóló híreket. Elmondások szerint a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink