Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-07 20:18:00

Nemzetközi embercsempész bandára csaptak le a rendőrök

Hamis úti okmányokkal irániakat juttatott el az Egyesült Királyságba az a nemzetközi embercsempész-hálózat, amelynek hét tagját csütörtökön tartóztatták le Spanyolországban.

Nemzetközi embercsempész bandára csaptak le a rendőrök
Fotó: Reuters

A spanyol hatóságok tájékoztatása szerint a banda hamis vízumaival az elmúlt kilenc hónapban több mint 50 iráni utazott Spanyolországba, ahol hamis görög útleveleket kaptak, és ezzel már mint uniós állampolgárok folytatták útjukat a szigetországba.

Mindezért az embercsempészek 10-15 ezer euró (3,1 - 4,7 millió forint) közötti összeget kértek tőlük. A hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az embercsempészek után, hogy

az észak-spanyolországi Bilbao repülőterén négy iráninál találtak hamis útlevelet. Mindannyian Nagy-Britanniába akartak utazni.

A csütörtöki rendőri akció során letartóztatott embercsempészek mind iráni állampolgárok. Egyiküket a dél-spanyolországi Fuengirolában, a többieket pedig Madridban fogták el.

Az akció eredményeként előkerült 47 hamis útlevél, valamint 100 ezer euró egy kétfenekű bőröndbe rejtve. A rendőrség becslése szerint a banda már több mint két éve folytatta tevékenységét.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink