Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2016-01-06 17:26:00

Tovább nőtt a sencseni katasztrófa áldozatainak száma

Eddig 58 halálos áldozata van a dél-kínai Sencsen egyik ipari parkjában több mint két héttel ezelőtt bekövetkezett sárlavinának - közölték szerdán a hatóságok.

Tovább nőtt a sencseni katasztrófa áldozatainak száma
A katasztrófa

A sencseni városi vezetés arról tájékoztatott, hogy a lezúdult sártenger alól mostanáig 58 holttestet ástak ki, közülük 52-t azonosítottak. További 25 embert még mindig eltűntként tartanak számon.

A katasztrófa december 20-án következett be Sencsen egyik ipari parkjában, amikor egy hegy oldalában száz méter magasan felhalmozott, építkezések során kitermelt földkupac a heves esőzések miatt a saját súlya alatt leomlott. A lezúduló sár- és törmeléklavina a hatóságok szerint 33 épületet temetett maga alá, és mintegy 380 ezer négyzetméteres területet lepett el.

A Hongkong közelében lévő Sencsenben a mobiltelefonoktól kezdve az autóig mindenféle terméket gyártanak, s a 10 millió lakosú metropolisz Kína egész területéről vonzza a munkásokat.

Az ipari katasztrófával összefüggésben a hatóságok 11 embert vettek őrizetbe gondatlanság miatt. A tragédia után pár nappal öngyilkos lett a történtekért feltehetőleg felelős önkormányzati cég volt igazgatója.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink