Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-12-04 09:27:00

"A zsidók nácik", 13 éves zsidó kislányt oktatott ki egy palesztinpárti kutató

A zsido.com számolt be róla, hogy egy amerikai, zsidó származású archezoológiával foglalkozó kutató megdöbbentő választ adott egy 13 éves zsidó kislány segítségkérésére.

"A zsidók nácik", 13 éves zsidó kislányt oktatott ki egy palesztinpárti kutató
Dr. Marsha Levine, az amerikai, zsidó származású kutató

Dr. Marsha Levine, az amerikai, zsidó származású kutató archezoológiával foglalkozik, azaz az állatfajok változásával, fejlődésével. Fő kutatási területe a lovak háziasítása. Nemrég vonult nyugdíjba a Cambridge Egyetem Archeológiai Intézetéből - írja a portál

Shahar Rabinovits tizenhárom éves Izraelben élő kislány nagyon szeret lovagolni, és az egyik iskolai dolgozatához kért segítséget a neves kutatótól. Erre a válaszra azonban nem számított: 

“Majd akkor fogok válaszolni a kérdésedre, amikor béke és igazság lesz Palesztinában a palesztinoknak. Tagja vagyok a ‘Zsidók a palesztinok jogaiért’ szervezetnek és támogatom a BDS mozgalmat (Boycott, Divestment, Sanctions). Te még csak egy gyermek lehetsz, de ha elég idős vagy ahhoz, hogy írjál nekem, akkor ahhoz is elég idős vagy, hogy Izrael történetéről tanulj, és arról, hogy ez hogyan érintette a palesztinokat. Lehet, hogy a családodnak hasonló a felfogása mint az enyém, bár erősen kétlem”

- fogalmazta meg ideológiai kifogásait a tudós.

a 13 éves zsidó kislányA 13 éves zsidó kislány

A londoni Jewish Chroniclenek szintén hasonlóan nyilatkozott az ügyben: 

“Elhatároztam, hogy nem pazarolom az időmet olyanokra, akik eltiporják mások jogait. … A Gázában élők nem jutnak vízhez, egészségügyi ellátáshoz vagy oktatáshoz. Mit jelent ez azokra a zsidókra nézve, akik ezt támogatják? A zsidók szörnyetegekké váltak. … A zsidók nácik lettek. A zsidók pontosan úgy viselkednek, mint ahogy velük viselkedtek.”

A kislány édesapja szerint a gyerekeket nem kellene belekeverni a zsidó-palesztin konfliktusba.

"Addig amíg egy gyerek nem támad késsel vagy kövekkel, addig csak egy gyerek, függetlenül attól, hogy a szülei mit csinálnak vagy gondolnak. Ezért is nagyon felháborító az a válasz, amit a lányom kapott. Sohasem voltam a szélsőségek híve és a lányomat se neveltem erre. A politikai vitákat hagyjuk a felnőttekre. Egy tizenhárom éves kislányt bojkottálni egy politikai vélemény kedvéért nem jobb, mintha egy gyereket nem kezelnénk egy izraeli kórházban, csak azért, mert az apja terrorista. Nem szabad ebbe a gyerekeket bevonni”

- fogalmazott Samir Rabinovits, a kislány édesapja.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink