Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-11-29 07:40:00

Felvétel: Így estek a rendőröknek a határon ragadt menekültek

Megtámadták a határon ragadt menekültek a macedón rendőröket. Kövekkel dobálták meg őket, válaszul pedig hang és fénygránátokat lőttek közejuk a macedónok. Az elkeseredett migránsok azért támadtak a rendőrökre, mert őket nem engedik át a nemzetiségük miatt. Ráadásul, hogy teljes legyen a határzár, a macedónok egy 3 méteres kerítést húztak a görög határra. A helyszínről Novák András tudósít.

Szombat délután Ismét összecsapásokra került sor a görög-makedón határon, ahol a Migránsok kövekkel dobálták a makedón rendőrsofalat, amely hang- könnygázgránátok, and gumilövedék bevetésével oszlatta föl a felbőszült tömeget.

A migránsok ingerültek és azt követelik folyamatosan, Hogy egy makedón határőrök engedjék őket továbbvonulni, sokan mar ket hete itt táboroznak, Idomeni near - mondták többen az atv.hu helyszíni tudósítóinak. A macedónok csak a Közel-Keleti polgárháborús övezetből érkezőket engedik be, őket is szűrik, ezért Sok migrans rekedt itt - többek között Bangladesből, Szomáliából, Marokkóból.

 

A segélyszervezetek osztanak ugyan élelmet, de a migránsok többsége panaszkodik arra, hogy nem elég az ellátás. Ruhát is kapnak, de a nyílt területen éjszaka a fagypontot is elérheti a hőmérséklet.

Az ideiglenes táborban a higiénikus tisztálkodásra csak nagyon minimális lehetőség van, a környéken mindenfelé hatalmas a szemét.

A görög rendőrök méltatlankodva számoltak be arról, hogy az ország már nagyon nehezen tudja elviselni a migránsnyomást, több kommandós egyetértett a magyar kormány politikájával, mert azzal szerintük Magyarország elkerülte Görögország sorsát.

A migránsok, akiknek túlnyomó része férfi, mind Németországot jelölte meg célországként és a többségük munkavállalás miatt tart oda. Arra a kérdésre, hogy mi elől menekülnek, általában első helyen a munkanélküliséget és a reménytelenséget sorolták föl.

atv.hu / ML, SL

Ajánlom

További külföldi híreink