Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-11-25 15:45:00

"Nem kaptunk figyelmeztetést" - Megszólalt az orosz pilóta

Nem kaptak figyelmeztetést a török fél részéről – idézte a törökök által lelőtt orosz Szu-24-es navigátorát az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.

"Nem kaptunk figyelmeztetést" - Megszólalt az orosz pilóta
Az eltalált Szu-24-es

A navigátort a szíriai kormányerők mentettek ki a turkomán területről. Társát, a Szu-24-es pilótát, aki a rakétatámadást és a katapultálást túlélte, a turkomán lázadók még a levegőben, miközben süllyedt az ejtőernyőjén, agyonlőtték.


„Semmilyen figyelmeztetést nem kaptunk. Se rádión, se vizuálisan. Semmiféle kapcsolatfelvételi kísérlet nem volt török részről.

Ha szerettek volna figyelmeztetni, megmutathatták volna magukat. De semmi ilyesmire nem került sor. A rakétatámadás is váratlanul és hátulról ért minket, így arra sem volt időnk, hogy elkerülő manőverbe kezdjünk” – számolt be a Szu-24-es navigátora.

„Elképzelhetetlen, hogy akár egy másodpercre is megsértettük volna a török légteret” – nyilatkozta Konsztantin Muraktin az orosz Rosszíja 1 hírcsatornának. „Hatezer méter magasan repültünk, jó látási viszonyok között és végig ellenőrzés alatt tartottam az útvonalunkat” – tette hozzá a navigátor.

A törökök korábban azt állították, hogy rádión "tízszer is figyelmeztették" az orosz vadászbombázót, ami a becslések szerint, ha meg is sértette a török légteret, legfeljebb 17 másodpercet töltött ott és a megsemmisítésére már nem is Törökország, hanem Szíria felett került sor.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink