Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-11-23 08:34:00

Elfogták a terroristák szövetségesét, a hentesbárdos gyilkost

Letartóztatták azt a férfit, aki segített Saint-Denisben elrejtőzni a párizsi merényletsorozat elkövetőinek. Korábban egy húsvágóval elvágta egy tinédzserfiú torkát.

Elfogták a terroristák szövetségesét, a hentesbárdos gyilkost
Jawad Bendaoud

Gigarazziát tartott a belga rendőrség a vasárnapi nap folyamán, amely során 16 embert őrizetbe vettek.

Letartóztatták azt a főbérlőt is, aki a párizsi merényletsorozat iszalmista végrehajtóinak segített a lakásában elrejtőzni. A férfiról kiderült, hogy elítélt gyilkos és hírhedt alvilági vezér.

Jawad Bendaoud már negyedik napja volt őrizetbe, amikor fény derült arra, hogy korábban egy tizenéves halálra késelése miatt elítélték.

A férfi elismerte, hogy a Saint-Denisben megrohamozott apartmant ő adta bérbe a párizsi mészárlás elkövetőinek. A terrortámadásban 130 ember vesztette életét.

A rendőrségi razzia során három gyanúsított meghalt, köztük Abdelhamid Abaaoudot, az Iszlám Állam hóhéra és unokatestvére, Hasna Ait Boulahcen, aki az akció során felrobbantotta magát.

Bendaoudot 2008-ban ítélték 8 év börtönbüntetésre, miután egy hússzeletelővel megölt egy 16 éves diákot.

A Daily Mail egyik forrása úgy tudja, a férfi viszonylag kevés időt töltött le a büntetéséből, miután önvédelemre hivatkozva a gyilkosság vádját elkerülve, elengedték.

A Bobigny bíróság 2008 novemberében végül tettét egy „végzetes kimenetelű támadásnak” titulálta, amely során Bendaoud véletlen megölte „legjobb barátját”, a 16 éves Dávidot.

jawad bendaoud (forrás: telegraph.co.uk)Jawad Bendaoud (Forrás: telegraph.co.uk)

2006 karácsonyán Saint Denisben a Dávid és Bendaoud között durva vita robbant ki, amely verekedésbe torkollt. A dulakodás során Bendaoud egy húsvágóval elvágta Dávid torkát.

Az eset éppen abban az utcában történt, ahol a múlt héten az Iszlám Állam terroristái rejtőztek el.

Bendaoudot 2013 szeptemberében engedték szabadon, rövid időn belül ő lett a Rue Corbillon utca „főnöke”.

A férfi drogkereskedéssel és pénzbehajtással foglalkozott. A lap másik forrása egy erőszakos és veszélyes embernek írja le, aki egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó banda feje volt.

Bendaoudot a múlt hét szerdai letartóztatások során vették őrizetbe. A férfi az újságíróknak azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy a vendégei dzsihadisták.

„Egyik barátom kért meg arra, hogy segítsem elszállásolni két barátját pár napig” – mondta.

„Mondtam neki, hogy nincsenek matracaim, de ő azt felelte: csak vízre van szükségük és arra, hogy imádkozzanak. Megkértek egy szívességre, aminek eleget tettem. Nem tudtam, hogy terroristák.”

A nyomozók kiderítették, hogy a terroristák fészkeként szolgáló lakás főként drogtanyaként szolgált. Bendaoudot két nap múlva engedték volna szabadon az őrizetből.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink