Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-11-11 16:34:00

Bordélyházak működnek vatikáni ingatlanokban?

A most nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint vatikáni tulajdonban lévő római ingatlanokban szaunák és masszásszalonok működnek, ahol pénzért létesíthetnek szexuális kapcsolatokat a papok – írja olasz sajtó információkra hivatkozva a brit Independent.

Bordélyházak működnek vatikáni ingatlanokban?

A hírportál arról ír, hogy vatikáni tisztségviselők engedélyezték az ingatlanok kiadását nevetséges összegekért, mint egy szívességként befolyásos barátaiknak, és szemet hunytak afelett, hogy a bérlemények piros lámpás helyekként működnek.

A dokumentum szerint - amely egy vatikáni beépített munkatárstól származik - az egyik ilyen kétes hírű ingatlan csak két utcányira van az olasz parlament épületétől. A kiszivárogtatott dokumentumban előkelő helyet kapott a Hittani Kongregáció, amely több száz értékes ingatlannal rendelkezik Róma központjában.

Szakértők úgy látják, a vatikáni szivárogtatások a Ferenc pápa által meghirdetett egyházi reform elleni kampány részei. Federico Lombardi szentszéki szóvivő korábban bejelentette, hogy Lucio Ángel Vallejo Balda prelátussal és a világi Francesca Immacolata Chaouqui-val szemben indult vizsgálat bizalmas állami dokumentumok lopása, a sajtónak való kiszivárogtatása címén. Vallejo Baldát a vatikáni fogdában tartják fogva, a nem vatikáni állampolgár olasz nő szabadlábon védekezik.

Európa legnagyobb meleg szaunája

Még 2013-ban látott napvilágot az a dokumentum, amelyből kiderül, 2008-ban 23 millió euróért a Vatikán azt a római lakóépületet vásárolta meg, ahol a kontinens legnagyobb és legnépszerűbb homoszexuálisok által látogatott szaunája, az Europa Multiclub működött.

tarcisio bertone bíboros, a vatikán "pénztárcájának" egykori őrzője (fotó: reuters)Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán "pénztárcájának" egykori őrzője (Fotó: Reuters)
Akkor a hírek arról számoltak be, hogy az adásvétel mögött Tarcisio Bertone bíboros, egykori szentszéki államtitkár állt, aki XVI. Benedek pápa idején a Vatikán „pénztárcájának” őrzője is volt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink