Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-04-24 06:21:00

Ismét rakétával lőtték Izraelt a palesztinok

Hosszú idő óta először palesztinok rakétát lőttek ki izraeli területre a Gázai övezetből, miközben Izraelben a függetlenség napját ünnepelték. Az izraeli hadsereg válaszul a Hamász radikális palesztin szervezet egyik támaszpontját lőtte tüzérségi aknákkal. Sebesülésről nem érkezett közlés.

A Hamász irányította Gázai övezetből idén eddig még nem lőttek ki rakétát Izrael felé. A korábbi években lövedékek ezreit indították izraeli területre, de a Hamász elleni tavaly nyári izraeli hadművelet óta ez a tevékenység gyakorlatilag leállt.
   
A palesztin lövedék a helyszíni közlések szerint nem okozott kárt, és nem sebesített meg senkit. Helyi lakosok mindazonáltal arról számoltak be, hogy robbanásokat hallottak. A határövezetben figyelmeztető szirénák szólaltak meg, a rakéta maradványait éjszaka izraeli katonák keresték.
   
Az izraeli hadsereg megtorlásul két tüzérségi lövedéket lőtt ki egy támaszpontra, amelyet a Hamász fegyveresei kiképzésre használnak. Palesztin közlés szerint ott sem történt sebesülés.
   
Izraelben csütörtökön országszerte programokat tartottak a függetlenné válás 67. évfordulójának alkalmából. A palesztinok és az izraeli arabok többsége viszont ugyanezt a napot "katasztrófaként" (nakba) kezeli.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink