Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-04-22 17:48:00

Ítéletidő Indiában, házak ezrei dőltek romba

Hatalmas vihar söpört végig a kelet-indiai Bihár szövetségi államon szerdára virradóra: a természeti katasztrófának legalább 33 halálos áldozata volt, számos termőföld elpusztult és házak ezrei dőltek össze – közölték a helyi hatóságok és a rendőrség.

A vihar több körzetben fákat és villanyoszlopokat csavart ki. Harminchárom ember meghalt, több mint nyolcvanan megsérültek – közölte a helyi katasztrófaelhárítás illetékese.
   
A vihar sújtotta térségekben akadozik a távközlés és az áramszolgáltatás, több út járhatatlanná vált az úttestre zuhant fáktól. A károk pontos mértékét csak akkor tudják felbecsülni, ha eljutnak a helyszínre – tette hozzá az illetékes.
   
A bihári rendőrfőnök szerint az áldozatok pontos száma még nem ismert, mivel a mentőcsapatok még nem jutottak el minden érintett helyszínre. Számos övezetben folyik a mentés, több régió egyelőre megközelíthetetlen.
   
A PTI indiai hírügynökség jelentése szerint több ezer kunyhó dőlt össze és jelentős kiterjedésű búza- és kukoricaföldeket pusztított el az ítéletidő.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink