Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-04-02 11:50:00

Álarcos fegyveresek rendeztek mészárlást egy kenyai egyetemen

Álarcos fegyveresek megtámadtak egy egyetemet Kenyában csütörtök hajnalban. A támadók robbantásokat hajtottak végre és tűzpárbajt vívtak az intézmény biztonsági őrségével - közölte a helyi média és a vöröskereszt.

A támadás az ország Szomáliával határos északkeleti részén lévő Garissa városban történt. Miután a fegyveresek behatoltak egy egyetemi épületbe, a riasztott rendőrség és a hadsereg körbevette azt.

Az épületből robbanásokat és lövéseket hallottak. A Kenyai Vöröskereszt arról számolt be, hogy két rendőrt és egy diákot kórházba szállítottak a sérüléseikkel. Az áldozatok száma eléri a 14 főt. 

A Russia Today értesülései szerint a egyetem főbejáratánál tartózkodó biztonsági őrök az életüket vesztették. 

A Standard Media arról ír, hogy a fegyveresek éppen a reggeli imádság idején hatoltak be az épületbe, ahol elvegyültek a diákok között, majd válogatás vélkül lövöldözni kezdtek.

A túszul ejtett diákok közül a muszlimokat, mintegy 15 főt szabadon engedtek, de a többieket továbbra is fogva tartják. 

A Kenyai Vöröskereszt több mint 50 tanulóról tud, akit sikerült kimenteni az épületből, de a túszult ejtettek számáról nem tudtak pontos adatot közölni.

"Szörnyű volt, mindenfelől lövöldöztek." - számolt be a BBC-nek az egyik kimenekült egyetemista. 

A támadást az al-Kaidával kapcsolatban álló szomáliai al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára, amely már több hasonló akciót hajtott végre Kenyának ezen a részén.

atv.hu / MTI

További külföldi híreink