Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-01-08 09:57:00

Újabb lövöldözés volt Párizsban, egy rendőr meghalt

Lövöldözés volt csütörtök reggel Párizs egyik déli elővárosában, Montrouge-ban. A tűzharcban egy rendőr meghalt, egy utcaseprő pedig életveszélyesen megsebesült.

Az elkövető reggel 7 óra 15 perckor automata fegyverrel kezdett lövöldözni. Az AFP francia hírügynökség arról számolt be, hogy a két, válságos állapotban lévő sebesült közül a rendőr a délelőtt folyamán életét vesztette. Egy szemtanú beszámolója szerint az elkövető sötét ruhát viselt, de nem fedte el arcát.
    
Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a támadás után azonnal a helyszínre sietett. Tájékoztatása szerint a tettest egyelőre nem sikerült kézre keríteni.
    
A bűncselekmény elkövetésével korábban egy 1962-ben született férfit gyanúsítottak, akit őrizetbe is vettek, később azonban kiderült, hogy nem ő áll a támadás mögött.
    
Cazeneuve körültekintésre intette azokat, akik rögvest kapcsolatot véltek a szerdai vérengzés és a csütörtök reggeli lövöldözés között.

A brit Daily Mail úgy értesült, hogy a támadó golyóálló mellényben nyitott tüzet a rendőrökre.

A szerdai párizsi terrortámadásban 12 ember meghalt, 11-en megsebesültek, közülük négyen válságos állapotban vannak. Az atv.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt olvashatja.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink