Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2015-01-11 08:45:00

Milliók tiltakoztak a terror ellen

Folyamatosan frissülő hírek!

Tömegdemonstráción tiltakoztak a franciaországi iszlamista terrortámadások ellen vasárnap Párizsban. A külföldi sajtó 1,5-2 millióra becsüli a résztvevők számát. Legalább 1 millióan vonultak utcára vidéki városokban is. A francia politikusokon kívül mintegy ötven külföldi vezető is elment a megemlékezésre. Az Egyesült Államokat ugyanakkor több kritika is érte, hogy se az elnök, se alelnök nem vett részt a megmozduláson.

 • Ilyen volt a másfél milliós tüntetés a tömegből

  január 12.hétfő 09:01

  Olvasónk, Szalai Bianka három éve tanul Párizsban, így a helyszínen követte végig az elmúlt hét drámai eseményeit és a vasárnapi tüntetést, amiről fotókkal kiegészített beszámolót is küldött az atv.hu-nak. Tovább a cikkre

  A párizsi tüntetés További képek

   

 • Graham: csapatokat kellene küldeni az IÁ ellen

  január 12.hétfő 06:24

  Lindsay Graham republikánus szenátor a Fox Newsban azzal vádolta Barack Obama elnököt és Eric Holdert, hogy nem hajlandók nevén nevezni a radikális iszlamista terrort. "Ez egy globális háború és nekünk nincsen stratégiánk" - mondta. "Fogalmam sincs, hogy az Egyesült Államok elnöke ezt miért nem hajlandó vallásháborúnak nevezni" - tette hozzá, Obamát vádolva a radikális iszlám globális megerősödésével. Hibáztatta az elnököt az iraki csapatkivonás, valamint amiatt, hogy késlekedett támogatásban részesíteni a Szabad Szíriai Hadsereget.

  A szenátor szerint Obamának a valódi eredmények elérése érdekében egy nemzetközi szárazföldi koalíciós erőt kellene Irakba és Szíriába küldenie, hogy legyőzze az Iszlám Államot, ám ő ehelyett a következő elnökre igyekszik áthárítani a megoldást. Graham szerint a késlekedés következtében nő a valószínűsége annak, hogy amerikai területen újabb terrortámadást követhetnek el.

 • Al-kaidás szál után nyomoznak Amerikában

  január 12.hétfő 06:21

  Az Egyesült Államok és szövetségesei igyekeznek megállapítani, hogy az al-Kaida terrorszervezet Arab-félszigeten működő csoportjának valóban volt-e közvetlen szerepe a héten Franciaországban történt terrorcselekmények megszervezésében, mielőtt megtorláshoz folyamodnának a militánsokkal szemben - jelentette ki vasárnap Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter az ABC televíziónak nyilatkozva. Ez a regionális csoport, az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) vállalta magára a felelősséget a párizsi terrortámadásokért.

  eric holderEric Holder

  Eric Holder közölte, hogy az amerikai és a francia biztonsági szervek szoros együttműködésben dolgoznak a felelősök felkutatásán. "Nyilvánvalóan szeretnénk pontosan megállapítani, hogy ki volt a felelős és hogy mi lenne a megfelelő megtorlás" - nyilatkozott Párizsból a tárcavezető, aki Barack Obama elnök megbízásából képviselte az amerikai kormányt a Párizsban megtartott terrorelhárítási tanácskozáson. (Több amerikai helyszíni beszámoló és politikus is kifogásolta, hogy a francia fővárosban a terrorizmus elleni történelmi tiltakozó egységfelvonuláson csak Jane Hartley nagykövet vett részt, és nem az elnök vagy Joe Biden alelnök vagy legalább John Kerry külügyminiszter.)

 • CNN: 3,7 millióan vonultak

  január 12.hétfő 06:18

  A BBC tudósítása szerint legalább 3 millióan vonultak utcára tegnap Franciaországban, míg a CNN és a Guardian legalább 3,7 millió emberről írnak.

 • Tovább emelhetik a készültség szintjét

  január 12.hétfő 06:17

  David Cameron brit miniszterelnök, aki részt vett a vasárnap rendezett hatalmas párizsi demonstráción, a BBC televíziónak kijelentette: Nagy-Britannia is a fanatikus szélsőségesség hasonló fenyegetésével kénytelen szembenézni, mint Franciaország. A kormányfő elmondta: hétfőn tanácskozik a brit biztonsági és elhárító szolgálatok vezetőivel, akikkel áttekinti, hogy "szükséges-e további lépéseket tenni" a terrorveszély ellen. Ez alig burkolt utalás volt arra a lehetőségre, hogy a brit hatóságok a legmagasabb fokozatra emelhetik a terrorkészültség szintjét.

  david cameronDavid Cameron

  A brit kormány tavaly nyáron - elsősorban az Iszlám Állam nevű szélsőséges terrorcsoport jelentette veszélyre hivatkozva - a második legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültségi szintet. Azóta a "súlyos" kockázatra figyelmeztető riasztási szint van érvényben. Ennek hivatalos meghatározása szerint "nagyon valószínű", hogy Nagy-Britanniát terrortámadás éri. Az ötfokozatú brit készültségi listán ennél már csak egy magasabb riasztási szint van, a "kritikus", amelyet akkor rendelnek el, ha a brit kormány küszöbönálló nagyszabású merénylet terveiről kap konkrét értesülést. A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap név nélkül idézett egy kormányzati forrást, aki elmondta: a brit elhárító szolgálatok úgy ítélik meg, hogy Nagy-Britannia nincs messze ettől a riasztási szinttől. 

 • Fényjátékkal tisztelgett London

  január 12.hétfő 06:16

  Fényjátékokkal tisztelgett London vasárnap a párizsi vérengzés áldozatai előtt. Vasárnap este a legismertebb londoni turistalátványosságokat, a Tower-hidat, a parlament épületével szemközt emelkedő óriáskereket, a London Eye-t, valamint a Trafalgar-tér szökőkútjait és a tér északi szélét határoló Nemzeti Galéria épületét is a francia nemzeti lobogó színeivel világították ki.

  tower-hídTower-híd

  london eyeLondon Eye

  A Tower-hidat a reflektorok váltakozva öltöztették kék, fehér és piros fénybe, és a London Eye saját színes díszkivilágítását is a francia nemzeti színekre kapcsolták, majd a gyász jeleként a híd és az óriáskerék is sötétbe borult. A Nemzeti Galéria épületének két oldalsó szárnyára este folyamatosan a francia zászló színeit vetítették a tér szemközti végébe telepített különleges fényszórók. A Trafalgar-téren egész nap megemlékező nagygyűlés volt, a galéria előtt pedig spontán emlékhelyet alakítottak ki: itt a Charlie Hebdo folyóirat lemészárolt karikaturistáinak emlékére több ezer ceruzából és tollból álló kört formáltak, a kör közepére pedig virágokat, rajzokat helyeztek el a térre látogatók.

  nemzeti galériaNemzeti Galéria

 • Netanjahu köszönetet mondott

  január 12.hétfő 06:14

  Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap késő este a párizsi nagyzsinagógában méltatatta a francia vezetőket az antiszemitizmussal és terrorizmussal szembeni szilárd kiállásukért, és köszönetet mondott egy muszlim férfinak, aki több zsidónak megmentette az életét a párizsi kóser boltban történt túszejtés idején. "Nagyra értékelem Francois Hollande államfő és Manuel Valls miniszterelnök nagyon szilárd és határozott kiállását az újfajta antiszemitizmussal és terrorizmussal szemben. Közös ellenségünk a radikális iszlám, a szélsőségesség, és nem a normális iszlám" - hangoztatta Netanjahu a nagyzsinagógában tartott megemlékezésen, amelyen részt vett a francia államfő is, illetve több arab világbeli vezető is.

  benjámin netanjahu és francois hollandeBenjámin Netanjahu és Francois Hollande

  Netanjahut és Hollande-ot tapsviharral fogadták a nagyzsinagógában összegyűlt hívők. Netanjahu héber nyelven mondott beszédében felsorolt több szélsőséges iszlamista szervezetet, köztük az Iszlám Államot, az an-Núszra Frontot, a Boko Haramot, a Hamászt és a Hezbollahot, és felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a csoportok "ugyanarról a tőről fakadnak". "Izrael most Európa oldalán áll, de azt szeretném, ha Európa is Izrael oldalán állna" - hangoztatta Netanjahu. Leszögezte a nagyzsinagógában összegyűlt hívők előtt, hogy minden zsidónak jogában van biztonságban élni bárhol a világon, kiváltképpen Franciaországban. Hozzátette ugyanakkor, hogy Izrael tárt karokkal vár minden zsidót, aki át akar települni. Az izraeli miniszterelnök köszönetet mondott muzulmán vallású Lassana Bathilynek, aki a párizsi kóser boltban történt túszejtés és vérengés idején több zsidó életét mentette meg.

 • 2,5 millióan tüntettek Franciaországban

  január 11.vasárnap 19:28

  Több mint 2,5 millióan vonultak utcára Franciaországban vasárnap a terrorizmus elleni felvonulásokon. Párizsban "a tüntetők az eredetileg kijelölt útvonalaknál jóval szélesebb területen vonultak, ezért képtelenség megszámolni őket" - közölte a franca belügyminisztérium.
     
  Korábban a szervezők másfél millióra becsülték a fővárosban a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni szerdai véres merénylet és az azt követő túszejtések 17 áldozatainak emlékére rendezett megemlékezésen résztvevők számát, s a vidéki városokban is több mint egymillióan tüntettek.

 • Példátlan biztonsági intézkedések

  január 11.vasárnap 19:02

 • Nézze meg az ATV összefoglalóját

  január 11.vasárnap 19:00

 • 12 ezren a bécsi megemlékezésen

  január 11.vasárnap 18:34

  Tizenkétezren vettek részt a Bécs belvárosában tartott terrorizmus elleni tüntetésen vasárnap délután - közölte az osztrák rendőrség szóvivője. Ezt megelőzően a francia nagykövetség előtt gyülekeztek az emlékezők.

 • A II. vh. óta nem volt ekkora tömeg

  január 11.vasárnap 18:19

  Azóta nem vonult ennyi ember az utcára, hogy a II. világháború után Franciaország felszabadult.

 • Nehéz megbecsülni a tömeget

  január 11.vasárnap 18:09

  Nehéz megbecsülni a tömeget, sokkal többen tüntetnek, mint várták. Szakértők szerint több, mint 1 millióan, akár 1,5 millióan is vonulhatnak Párizs utcáin, egész Franciaországban pedig eléri a 2 milliót a demonstrálók száma. A megmozdulás békés, időről időre elkezdik énekelni a La Marseillaise-t, vagyis a Szabadság himnuszát.

 • Bombariadó egy belga lapnál

  január 11.vasárnap 17:52

  Bombariadó miatt ki kellett üríteni a Le Soir nevű belga lap szerkesztőségét. Egy névtelen, magát szélsőbaloldalinak nevező telefonáló bombamerénylettel fenyegetőzött, amiért a párizsi terrortámadás másnapján a lap leközölte a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúráit. A telefonáló a szélsőbaloldal nevében tiltakozásának adott hangot, mondván, a lap tudósításával a szélsőjobboldalt táplálja. Nem sokkal később az egész épületet kiürítették, a rendőrség pedig körülzárta a környéket.

 • 1,5 milliós tömeg?

  január 11.vasárnap 17:14

  Újabb becslések szerint a 1,5 milliót is elérheti a tüntetők száma. A menet nagyon lassan halad, de egyre többen érkeznek meg a Nation térre. A République tér viszont még mindig nem ürült ki.

 • Vége a vezetők menetének

  január 11.vasárnap 16:49

  Délután 4 óra körül befejeződött mintegy ötven ország állam- és kormányfőjének felvonulása, de Francois Hollande francia elnök a helyszínen maradt, hogy részvétét nyilvánítsa az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

 • Izraeli és palesztin zászlók

  január 11.vasárnap 16:48

  A francia mellett a legtöbben izraeli és palesztin zászlókkal érkeztek, de rengeteg ország zászlója fellelhető a tömegben.

 • Felmásztak a szoborra

  január 11.vasárnap 16:46

  A Köztársaság téren található Marianne szoborra, ami a francia köztársaságot szimbolizálja, több tüntető is felmászott. A szobor lábánál gyertyákat gyújtottak, és virágokat helyeztek el. 

 • Nézze itt élőben a tüntetést!

  január 11.vasárnap 16:45

 • Hollande és Netanjahu zsinagógába megy

  január 11.vasárnap 16:44

  A CNN értesülése szerint Francois Hollande francia államfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök együtt vesz részt a párizsi nagyzsinagógában a hamarosan kezdődő megemlékezésen.

 • #JeSuisCharlie

  január 11.vasárnap 16:39

  Percenként több száz üzenetet posztolnak a közösségi oldalakon #CharlieHebdo és #JeSuisCharlie hashtagekkel, ami ezzel az egyik legnépszerűbb hashtages kifejezés lett. 

 • "Rajzoljatok, írjatok!"

  január 11.vasárnap 16:38

  Folyamatosan helikopterekkel köröznek a tömeg felett, több ezer rendőr biztosítja a menetet. Az emberek énekelnek, tapsolnak, sípolnak, sokan vittek gyertyákat az áldozatok emlékére. "Emeljétek fel a tollaitok! Rajzoljatok, írjatok!" - írták a tábláikra.

 • Brüsszelben is vonulnak

  január 11.vasárnap 16:20

  Több mint 10 ezren vonulnak fel Brüsszelben is a párizsi demonstrációt támogatva.

 • Egymilliós tömeg?

  január 11.vasárnap 16:10

  Sokan úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a 3 kilométeres sétán, ezért a République tér helyett rögtön a Nation térre mentek. Több ezer ember várja, hogy megérkezzen a menet. Óvatos becslések szerint is több százezren vesznek részt a demonstráción, egyesek szerint több mint egymillióan. 

 • Putyint nem hívták?

  január 11.vasárnap 16:05

  A mai demonstráció két nagy hiányzója Barack Obama és Vlagyimir Putyin. Obama biztonsági okokra hivatkozva nem vállalta az európai utat, Putyint viszont a sajtóhírek szerint meg sem hívták. Ellenben Petro Porosenko ukrán elnök az első sorban vonult Párizsban.

 • Lassan halad a tömeg

  január 11.vasárnap 16:04

  Olyan sok ember van a tüntetésen, hogy lehetetlen mindenkinek egyszerre haladnia. A rendőrök biztonsági okokból is megállítják a tömeget, melyet nagyon nehéz átlátni. Nagyon lassan, lépésben tudnak csak menetelni. Úgy tűnik elérték a szervezők a céljukat: az emberek megtöltötték Párizs utcáit. Történelmi pillanat ez a demonstráció.   

 • Londonban is demonstrálnak

  január 11.vasárnap 16:03
  Londonban a Trafalgar Square-en több ezren gyűltek össze, hogy kifejezzék szolidaritásukat a párizsi áldozatokkal és megemlékezőkkel.  
 • Fotó: együtt a világ vezetői

  január 11.vasárnap 15:55

  reutersReuters

 • A nap fotója?

  január 11.vasárnap 15:49

 • A másik menet is elindult

  január 11.vasárnap 15:47

  A politikusokkal párhuzamosan egy másik útvonalon a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni szerdai véres merénylet és az azt követő túszejtések 17 áldozatának hozzátartozói indultak el.
      
  Mindkét csendes menet a République (Köztársaság) tértől indult és az onnan három kilométerre található Nation (Nemzet) térre fog megérkezni.

 • Ezért állnak meg mindig

  január 11.vasárnap 15:43

  A világ vezetőinek időről-időre meg kell állniuk, hogy a rendőrök messzebb tereljék tőlük a sajtó munkatársait. Ha ismét biztonságos köztük a távolság, akkor folytathatják a menetet.

 • Egymásba karolva

  január 11.vasárnap 15:31

  A világ vezetői egymásba karolva vonulnak.

 • A Jordán király is ott van

  január 11.vasárnap 15:30

  Az izraeli miniszterelnök és a palesztin elnök mellett a Jordán király is jelen van. 

 • Elindult a menet

  január 11.vasárnap 15:29

  Jean-Claude Juncker, David Cameron, Angela Merkel áll Francois Hollande mellett a menet első sorában, ami most idult el Párizsban.

 • Együtt a világ vezetői

  január 11.vasárnap 15:26

  Felsorakoztak a világ vezetői, hogy részt vegyenek a demonstráción. Óriási a biztonsági készültség, több ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki, a közeli épületek tetején mesterlövészek védik az embereket.

 • Fokozottabb ellenőrzés jöhet

  január 11.vasárnap 15:24

  Az Európai Unió külső határainak fokozottabb ellenőrzésére szólított fel vasárnap tizenegy európai ország belügyminisztere és Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter, akik rendkívüli tanácskozást tartottak a nemzetközi és európai terrorellenes küzdelemről Párizsban.

  Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter közölte: mindannyian egyetértenek abban, hogy bizonyos kritériumok alapján bizonyos utasoknál mélyreható ellenőrzést kell végezni. Emellett kiemelte, hogy a terrorellenes küzdelemben ki kell építeni a légitársaságok utasainak adatait összegyűjtő rendszert.

 • Nagyon sokan vannak a téren

  január 11.vasárnap 15:11
  "Én vagyok Charlie", "Nem félünk", "Demokrácia", "Szabadság" - ezek a leggyakoribb feliratok a több száz táblán, amit a felvonulásra vittek a tüntetők. Több százezer ember gyűlt össze, a tömeget nehéz átlátni, így megbecsülni is. 
 • Lelőttek egy lelkészt

  január 11.vasárnap 15:10

  A párizsi nagygyűléssel egyidőben a kenyai tengerparti városban, Mombassában egy szabadtéri istentiszteleten lelőttek egy evangéliumi lelkészt. A motorkerékpárokon érkező fegyveresek sortüzet nyitottak a Maximum Revival Centre lelkészére, majd elmenekültek. A kenyai hatóságok szerint a támadás az al-Kaida közeli al-Shabab terrorcsoporthoz köthető. (AP)

 • Cameron: harcolnunk kell

  január 11.vasárnap 15:06
  "A mai nap jelentősége, hogy kifejezzük a szolidaritásunkat a francia nép és a francia kormány felé a szörnyű támadások után" - mondta a brit miniszterelnök, David Cameron a BBC-nek adott interjújában Párizsban. "Azért vagyunk itt, hogy demonstráljuk, hogy kiállunk a demokrácia, a szabadság, a szólásszabadság és a tolerancia értékei mellett. De van még egy oka, amivel Nagy-Britanniában is szembe kell néznünk, a veszélyes fanatikusok fenyegetései, ami ellen minden lehetséges módon harcolunk kell." 
 • Terrorellenes csúcstalálkozó lesz

  január 11.vasárnap 14:41

  Fehér Házi források szerint február elején nemzetközi terrorizmus elleni csúcstalálkozót tartanak az erőszakhullám megfékezésének stratégiájáról. (France24)

 • Netanjahu és Abbász is ott lesz

  január 11.vasárnap 14:06

  A meneten ott lesz Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök is.

 • Fő a biztonság

  január 11.vasárnap 14:05

  A menetet, amelynek élén az áldozatok hozzátartozói fognak vonulni, végig a rendőrség elitalakulatai fogják biztosítani, rajtuk kívül 5500 rendőrt mozgósítottak a francia fővárosban, közülük 2200-an a tüntetés helyszínén lesznek.

 • Nagyon sok a tévés

  január 11.vasárnap 14:03

  A párizsi République tér mintegy negyedét már elfoglalták a világ minden tájáról érkezett tévéstábok.

 • ISIS-esnek vallotta magát a túszejtő?

  január 11.vasárnap 13:49

  A négy áldozattal járó párizsi túszejtést elkövető Amedy Coulibaly-ra hasonlító férfi az internetre vasárnap felkerült videóban az Iszlám Állam nevű dzsihadista csoport tagjának vallotta magát és azt állította, hogy a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni merénylet elkövetőivel összehangolta az akcióit. Hivatalos szervek egyelőre nem hitelesítették a 7 perc 17 másodperces felvételt, amely egy rövid ideig a Dailymotion videómegosztó portálon volt látható, de nagyon gyorsan lekerült onnan.

 • Érkeznek a külföldi vezetők

  január 11.vasárnap 13:45

  Több ezren gyűltek össze vasárnap, két órával a terrorizmus elleni tiltakozó megmozdulás kezdete előtt a párizsi République téren, ahonnan délután 3 órakor a várhatóan több mint egymilliós "köztársasági menet" elindul. A francia elnöki hivatalba eközben sorra érkezik mintegy ötven ország állam- és kormányfője, akik szintén részt vesznek a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet és az azt követő túszejtések áldozataira való megemlékezésen. "Emeljétek fel a tollaitokat!", "Szabadság, egyenlőség, rajzoljatok, írjatok!" "Charlie vagyok" - ezek a feliratok olvashatók a République (Köztársaság) téren látható táblákon, ahol a napos időben már hatalmas tömeg gyűlt össze. 

 • Szíriában a túszejtő barátnője

  január 11.vasárnap 13:20

  Minden valószínűség szerint Szíriában van Hayat Boumeddiene, aki a kóser bolti túszejtő barátnője. A francia rendőrség nagy erőkkel keresi. Török hírszerzési források arról számoltak be a Financial Timesnek, hogy január 8-án, egy határ menti városban még nyomon tudták követni Boumeddiene mobilját, de a nőnek azóta semmi nyoma. Valószínűsíthető, hogy Szíriában, az Iszlám Állam által ellenőrzött területen tartózkodik.

  Feltételezések szerint január 2-án érkezett Madridon keresztül Isztambulba. A repülőtér térfigyelő kameráinak felvételein egyelőre nem azonosították. /Origó/

 • Több százan emlékeztek meg Sydneyben

  január 11.vasárnap 12:41

  Több százan emlékeztek vasárnap Sydneyben a franciaországi merényletek áldozataira. Az ausztráliai nagyvárosban tartott megemlékezés résztvevői, köztük számos francia állampolgár, "Je suis Charlie" és "Szabadság" feliratokat tartottak a magasba, utalva a Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap ellen néhány napja elkövetett, tizenkét halálos áldozatot szedő véres támadásra. A Franciaország ausztráliai nagykövete, Christophe Lecourtier által vezetett tömeg a Sydney belvárosában található Martin Place bevásárló utcára vonult, ahol decemberben a szélsőséges iszlamista Man Harun Monisz egy kávézóban túszokat ejtett és két emberrel végzett. Őrizzük meg Charlie szellemiségét, amely szerint azoké a jövő, akik ellenállnak, és akik harcolnak - mondta Lecourtier.

 • "Senki sincs már őrizetben"

  január 11.vasárnap 12:22

  Szabadon engedett öt embert a francia rendőrség, akiket korábban a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban vettek őrizetbe.  - közölték francia és brit lapok Agnes Thibault-Lecuivre-t, a párizsi ügyészség szóvivőjét idézve. Az AP hírügynökség szerint a szóvivő azt mondta, senki sincs már őrizetben a 17 halálos áldozatot követelő támadások miatt.

  Amedy Coulibaly özvegyét még mindig keresik, valószínűleg a vérengzések alatt már nem is volt Franciaországban, most pedig Törökországban vagy Szíriában tartózkodhat. AP / hvg.hu

 • Ünneplik a hőst, aki több túszt is megmentett

  január 11.vasárnap 12:09

  Hősként ünneplik Lassana Bathilyt, azt a 24 éves francia muzulmán férfit, aki több túsz életét is megmentette pénteken a kóser boltban. Bathilynak, aki alkalmazottként dolgozott a boltban, sikerült néhány embert elrejtenie a fagyasztószobában, ahol lekapcsolta a hűtést és a villanyt is, így megmentette őket Coulibaly vérengzésétől, aki állítólag ki akarta végezni őket. Ezután kifutott az utcára, ahol tájékoztatta a rendőröket a boltban lévő állapotokról.

  Bathily egyébként gyakorló muzulmán. Pénteki bátorságáért a francia sajtó és a közösségi oldalak is hősként tekintenek rá, elhalmozták dicséretekkel.

 • Őrizetbe vettek két gyanúsítottat

  január 11.vasárnap 11:51

  Az észak-németországi Hamburgban felgyújtottak vasárnap hajnalban egy szerkesztőséget, amely lehozta a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap által közölt, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat. Számos dokumentum megsemmisült, de senki sem sérült meg. A rendőrség őrizetbe vett két fiatalt, akit gyújtogatással gyanúsítanak. Egyelőre nem tudni, hogy miért gyújtogattak. Azt sem lehet tudni, hogy tettük összefüggésben áll-e a német lapban közölt gúnyrajzokkal.

Korábbi hírek betöltése

További külföldi híreink