Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-10-05 12:21:00

Líbiában szabadon engedtek egy brit túszt

Líbiában fegyveresek szabadon engedtek egy brit állampolgárságú férfit - közölte vasárnap Londonban a külügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a túsz egy nappal azt követően szabadult, hogy az Iszlám Állam Irakban és Szíriában harcoló fegyveresei meggyilkoltak egy brit segélymunkást, Alan Henninget.

Az utóbbi időben az iszlamisták számos ilyen gyilkosság előkészületéről készítettek videofelvételeket és feltették őket a világhálóra.

A brit külügyminisztérium szóvivője kijelentette: "Örülünk annak, hogy David Bolam a megpróbáltatásokat követően jól érzi magát, biztonságban van, és csatlakozhatott családjához".

A tárca nem közölt részleteket a Bolammal történtekről, de a brit sajtó úgy tudja, hogy a férfit idén májusban ejtették túszul, három hónappal később, augusztusban pedig egy, az internetre feltett videón látni lehetett, ahogy az életéért könyörög.

A BBC források idézése nélkül arról számolt be, hogy Bolam váltságdíj kifizetése ellenében szabadult, és ebben szerepet vállaltak a helyi politikai frakciók a kelet-líbiai Bengáziban, ahol a férfi tanárként dolgozott.

A brit külügyminisztérium, amely nem támogatja azt, hogy a túszokért váltságdíjat fizessenek, nem kommentálta az esetet.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink