Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-09-04 11:56:00

Nem tudják elkapni a titokzatos krétai krokodilt

A világ első számú krokodilvadásza is dolgavégezetlenül távozott a görögországi Kréta szigetéről, ahol kudarcba fulladt minden eddigi kísérlet egy víztározóban tanyázó krokodil befogására.

Az immár Szifisz becenéven emlegetett, majdnem kétméteres hüllő júliusban tűnt fel a Rethímno kikötővároshoz közeli tóban, többen is látták és lefotózták, de az állat nem hagyja magát elfogni.
   
Krétai tudósok és a helyi katasztrófavédelem eleinte egy döglött tyúkkal akarta belecsalogatni egy ketrecbe, de Szifisz nem ment lépre. Végül augusztus végén Krétára hívták a világ legjobb élő krokodilvadászát, a francia Olivier Behrát, de neki sem sikerült lépre csalni az állatot.
   
A Ta Nea című görög lap szerint a már több mint 100 krododilt elfogó Behra csak annyit tudott megállapítani, hogy a hüllő 1,8 méter hosszú, és 4-7 éves lehet. A nemét neki sem sikerült kiderítenie. A hatóságok úgy vélik, a krokodilt eleinte háziállatként tarthatták, ám amikor túl nagyra nőtt, szabadon engedték.
   
A rethímnói tározó környékén élő embereknek jó üzlet a titokzatos tavi krokodil. Július óta nap mint nap sok kíváncsiskodó gyűlik össze a víz partján, a kávézók és a kocsmák tele vannak, a boltok krokodilos emléktárgyakat árusítanak.
   
Talán ez is közrejátszik abban, hogy a helyiek egy része már nem akarja az állat befogását. A francia krokodilvadász egyik akciója idején egy helybéli akkora lármát csapot dudával és hangszóróval, hogy a krokodil rögtön elrejtőzött.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink