Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-02-06 17:33:00

Robbantottak a kijevi tüntetők főhadiszállásán

Egy dobozba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe csütörtökön Kijevben, az ellenzék által főhadiszállásként használt Szakszervezetek Házában, aminek következtében legalább egy aktivista súlyosan megsérült.

A fővárosi rendőrség megerősítette, hogy a kórházba szállított férfinak a detonáció miatt csuklóból amputálni kellett a kezét, és a szeme is megsérült. Egy orvos értesítette a rendőrséget arról, hogy súlyos, eszméletlen állapotban kórházba szállítottak egy ismeretlen korú és lakhelyű férfit a Szakszervezetek Házából. Ellenzéki források szerint a férfi egy "gyógyszerek" feliratú dobozt nyitott ki, mire az ott elrejtett robbanószerkezet működésbe lépett.

Egyes források szerint később egy 15 éves ellenzéki aktivista is kórházba került égési sérüléssel a szemén. Feltételezik, hogy ő is a robbanás követeztében sebesült meg.

A rendőrség nyomozóit a tüntetők nem engedték be a Szakszervezetek Házába. Egy másik nyomozócsoport a kórházban várja, hogy a súlyosan sérült férfi magához térjen, és vallomást tegyen.

A főhadiszálláson lévő tüntetők maguk vizsgálják, milyen fajta robbanószerkezet volt a dobozban. Egyelőre nem tudják, ki vitte be a dobozt az épületbe.

Február 3-tól Híradóink új időpontokban: 17.45-kor, 18.45-kor és 21.45-kor kezdődnek.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink