Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-01-08 08:17:00

A miniszter szerint az ufók már köztünk élnek

Miközben Nagy-Britanniában nyilvánosságra hoztak egy jelentést, melyben egy pilóta azt állítja, hogy utasszállító repülőgépe nyáron majdnem összeütközött egy azonosítatlan repülő tárggyal, az orosz állami Russia Today hírcsatornán Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter arról beszélt, hogy létezik földönkívüli élet, sőt az ufók már évezredek óta látogatják a Földet.

A miniszter szerint az ufók már köztünk élnek
Paul Hellyer

Meghökkentő, két részből álló interjút közölt január ötödikén Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszterrel az orosz állami Russia Today hírcsatorna. Hellyer a SophieCo című beszélgetős műsorban nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a földönkívüliek már évezredek óta a Földön élnek.

A volt miniszter a többi között arról beszélt, hogy szerinte hány földönkívüli faj létezhet, milyen céllal látogatják a Földet, mennyire megbízhatóak az ufóészlelések és mit kapott az emberiség ezektől az idegenektől.

Hellyer – mint mondta – még miniszterként számos észlelést kivizsgáltatott, és az esetek 20 százalékára nem találtak magyarázatot, azok „valódi ufók” lehettek. Állítása szerint olyan sok hitelesített esetre került sor, hogy ezekből csak egy következtetést vonhatott le: léteznek földönkívüliek.

1961-ben például 50 ufó repült a Szovjetunió felől Európa felé, és a szövetséges csapatok vezérkari főnöke már majdnem riadót rendelt el, amikor a formációban repülő azonosítatlan repülő tárgyak elfordultak az Északi-sark felé – állította az interjúban a volt kanadai védelmi miniszter. Hozzátette: az esetet ezt követően három évig vizsgálták és megállapították, hogy a Földet legalább négy különböző földönkívüli faj látogatja, évezredek óta.

A volt védelmi miniszter két éve személyesen is látott ufót, Torontótól 180 kilométerre. A nyaralójában tartózkodó Hellyer és felesége kiszúrt a csillagos égen egy fényes pontot, ami a volt miniszter szerint rendkívül gyorsan változtatott pozíciót, és több napon keresztül megjelent, nagyjából ugyanott. Amikor ufóélményéről beszélt, kijelentette, hogy meggyőződése szerint a Bibliában szereplő betlehemi csillag Isten egyik repülő csészealja lehetett.

Hellyer szerint legalább 80 féle földönkívüli látogatja a Földet, sőt – mint mondta – vannak emberszabásúak is, akikről alig lehet megállapítani, hogy ufók (sic!). A volt védelmi miniszter két fajról konkrét említést is tett: az északi szőkékről és a magas fehérekről. (Utóbbiak egyébként szerepelnek abban a dokumentumfilmben , amire Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök is utalást tett, amikor egy riporter az ufókkal kapcsolatban kérdezte a globális gazdasági kérdésekkel foglalkozó Világgazdasági Fórumon, Davosban – a szerk.)

Börtönt kaphatnak az ufók Németországban

Kavarodást okozott a brémai reptér menetrendjében, ezért akár börtön is járhat az ufónak. Az ismeretlen mozgó tárgyat hétfőn este észlelték a nemzetközi repülőtér irányító központjának radarján, és két rendőr is látott az égen egy mozgó fényes pontot. A tárgy időnként megjelent a radarképernyőn, majd hamar nyoma veszett, és három óra után tűnt el végleg. A jelenség felderítésére elindult egy rendőrségi helikopter, de a küldetés eredménytelen volt, semmi rendkívülit nem tapasztaltak a térségben.

Az eset miatt egy induló járatot töröltek, egy érkező járatot pedig átirányítottak Hannoverbe. Egy érkező gépnek rövid ideig köröznie kellett a repülőtérnél leszállás előtt. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást, és szemtanúkat keres. A légi közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény, pénzbírsággal vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – emelte ki a brémai rendőrség szóvivője. (MTI)

Hellyer szerint a földönkívüliek nagy része „barátságos” az emberiséggel, de van egy-két faj, akiknek „titkos céljaik” vannak. Elmondása szerint a „földönkívülieknek nem tetszik”, ahogy az emberiség elpusztítja a Földet, és sokkal többet költ a fegyverkezésre, háborúkra, mint a szegények és betegek ellátására. Ezért – folytatta – különböző személyeken keresztül igyekszik figyelmeztetni az embereket.

A volt védelmi miniszter szerint az emberiség sokat tanult a földönkívüliektől és rengeteg technológiát másoltunk le tőlük a Led fényektől a microchipeken keresztül a kevlármellényig. De – Hellyer szerint – többet is profitálhatnánk, például az orvostudomány és mezőgazdaság területén – ennek ugyanakkor az az előfeltétele, hogy a Földön béke honoljon, mert az egységes emberiség számíthat a földönkívüliek barátságára.

Havonta észlelnek ufót a brit légtérben

Nagy-Britanniában nyilvánosságra hoztak egy jelentést, ami egy 2013. július 13-i esetről készült. Egy brit pilóta állítása szerint London közelében majdnem összeütközött egy fényes színű és szivar alakú azonosítatlan repülő tárggyal. Az Airbus A320-as utasszállító kapitánya szerint egy fémes jármű veszélyes közelségben haladt el repülőgépe mellett. A pilóta azonnal jelentést tett a légügyi hatóságnak, amely kivizsgálta az esetet, de nem tudta megállapítani a titokzatos repülő tárgy eredetét. A jelentés szerint az utazómagasságban közlekedő Airbus kapitánya baloldalról vette észre a gyorsan közeledő tárgyat, és csak arra maradt ideje, hogy kezével jelezzen a másodpilótának. „A kapitány meg volt róla győződve, hogy pillanatokon belül összeütközik a két jármű” – olvasható a jelentésben. Az esetet a brit Airprox Board (baleset-közeli légi eseményeket vizsgáló bizottság – a szerk.) is elemezte, de nem tudták megállapítani a légi jármű eredetét – más repülőgép nem volt a közelben, meteorológiai léggömböt nem bocsátottak fel, a katonai radarok pedig nem láttak semmilyen járművet az Airbus közelében. Érdekes, hogy miután a brit Honvédelmi Minisztérium 2009-ben bezárta ufóhivatalát, a Polgári Légügyi Hatóság vette át a feladatot, hogy repülésbiztonsági szempontból kivizsgálja az azonosítatlan repülő tárgyakról érkező jelentéseket. Egy 2012-es jelentés szerint az angol légiirányítók havi rendszerességgel találkoztak megmagyarázhatatlan égi tárgyakkal a brit légtérben. (The Telegraph)

Magyar vonatkozású hír, hogy 2013 márciusában a Magyar UFO Kutató Szövetség levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Hende Csaba honvédelmi miniszterhez azt kérve, hozzák nyilvánosságra a magyarországi ufóeseményeket és a magyarországi ufóaktákat. Kalmár János, a szövetség elnöke az atv.hu-nak elmondta: rengeteg páratlan felvétel illetve szemtanú igazolja, hogy „az idegenek Magyarországot is rendszeresen felkeresik.” Kalmár szerint 2012 nyarán például Siófok környékén láttak egy azonosítatlan repülő tárgyat. A magyar honvédség ugyanakkor válaszában leszögezte: „nem rendelkezik ufótevékenységgel kapcsolatos dokumentációval”, valamint arra utaló információkkal, hogy az ország légterében azonosítatlan repülőeszközök kerültek volna megfigyelésre.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink