Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2014-01-06 18:46:00

Újabb figyelmeztetés: fokozódik az ítéletidő Amerikában?

Újabb figyelmeztetést adtak ki a hatóságok az Egyesült Államokban tomboló ítéletidő miatt. Az ország észak-keleti részén és Kanada egyes területein 60 centi hó hullott az elmúlt napokban. A nagy hidegben legalább 16-an fagytak halálra. A térséget egy északi sarki légörvény éri most el, emiatt hidegrekordok dőlhetnek meg.

A kemény téli időjárás miatt a hétvégén mintegy 3700 repülőjáratot töröltek az országban. A sok csapadék közben nem csak a légiközlekedésben okoz problémát. „Ez a vihar nagyon veszélyes. Az autós közlekedés nehézkes, több helyen pedig teljesen lehetetlen. Azt javasoljuk, hogy aki teheti, az maradjon otthon” – mondta St. Louis polgármestere.

A hatóságok a hókotrók munkájának megkönnyítése érdekében is arra kérték az embereket, hogy ne üljenek autóba. Az utakat sok helyen folyamatosan sózzák. Egy philadelphiai sótároló egyik munkása meghalt, amikor egy 30 méteres sóhalom ráomlott. A nagy hidegben közben többen halálra fagytak, köztük egy Alzheimeres nő is, aki elhagyta vidéki házát.

Brutális hóvihar érte el az Egyesült Államok északkeleti államait Brutális hóvihar Amerikában További képek

 „Évtizedek óta nem láttunk itt ennyi havat és nem tapasztaltunk ilyen alacsony hőmérsékletet. Ijesztően nagy a hideg, emiatt óvatosnak kell lennünk” – mondta Greg Ballard, Indianapolis polgármestere.

Az országos meteorológiai szolgálat szerint Észak-Amerikában utoljára 20 éve volt ilyen farkasordító hideg. A térségen ráadásul keddig egy északi sarki légörvény vonul végig, ami tovább rontja a helyzetet.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink