Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-12-26 08:20:00

Angliában és Amerikában is vihar dühöngött karácsonykor

Természeti katasztrófa és közlekedési káosz: így telik a karácsony Dél-Angliában. Az özönvízszerű eső és a vihar miatt szerdán is legalább 50 ezer otthon maradt áram nélkül. A londoni és a southamptoni repülőtereken a legtöbb járatot törölték, így rengetegen haza se jutottak karácsonyra. A tengerentúlon az Egyesült Államok középső és északkeleti térségében egy jégvihar pusztított - 24 halottat követelve.

Az Egyesült Államok északkeleti, valamint Kanada keleti részén a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte. A szakemberek még mindig éjt nappallá téve dolgoznak, hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban. Az érintett családok egyelőre kénytelenek hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt.

„Rengeteg helyen nem működik a fűtés, ezért a csövek be fognak fagyni. Igyekszünk minél hamarabb megoldani a problémát.” – nyilatkozta az áramszolgáltató munkatársa.

A szentestét legalább 370 ezer háztartásban ünnepelték áram nélkül. Ugyanakkor Buffalo város térségében az erős havazás is gondot okoz. A Cleveland-be vezető hó borította autópályán pedig 28 autó csúszott egymásba. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a kérdéses térségekben további havazások várhatóak, ami tovább nehezítheti a hatóságok dolgát.

Az Egyesült Államokban eddig huszonnégy ember halála köthető az ítéletidőhöz, az áldozatok közül kettő halálát okozta szén-monoxid-mérgezés.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink