Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-11-25 09:03:00

Hóvihar az Egyesült Államokban: 13-an meghaltak

Legalább 13 ember halt meg hétvégén az Egyesült Államok nyugati és középső részén tomboló hóvihar miatt – jelentette vasárnap az NBC. Kalifornia, Arizona, Új-Mexikó, Oklahoma és Texas államokból érkezett eddig jelentés halálesetekről. Leszakadó távvezetékek, kidőlő fák miatt haltak meg emberek, és voltak, akik balesetben vesztették életüket.

A balesetek sokfelé súlyos fennakadást okoztak a közúti forgalomban. A dallasi repülőtéren vasárnap estig több mint háromszáz járatot kellett törölni, négy nappal az Egyesült Államokban legfontosabb ünnepként tartott hálaadás csúcsforgalma előtt.

Az amerikai autósok szövetségének becslése szerint idén több mint 43 millióan kelnek majd útra, hogy családjukkal együtt töltsék az ünnepet.

A havat hozó ciklon szombatra virradó éjjel alakult ki az Egyesült Államok nyugati részén, most kelet felé halad, nyomában sarki eredetű, helyenként 80 kilométer/óra sebességű fagyos széllel és sűrű havazással. Utah államban vasárnap 30 centiméternyi hó esett. Egyes vidékeken a hőmérséklet az ilyenkor szokásosnál 10 fokkal alacsonyabb.

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a hóvihar vasárnap éjjel a déli Arkansas és Louisiana államokban tartott, és 24 órán belül eléri Tennessee-t, Georgiát, valamint a keleti parton fekvő Észak- és Dél-Karolinát is.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink