Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-11-17 06:45:00

Washington: magyar vezetők a Capitoliumban

Háromnapos konferenciát tartott az "Izrael Szövetségesei Alapítvány" Washingtonban. Az eseményre az Egyesült Államokból, Izraelből, és számos más országból - köztük Magyarországról is - érkeztek kormányzati szereplők, és parlamenti képviselők, illetve politikai- és vallási vezetők.

A washingtoni Capitolium épületében összegyűlt magasrangú politikusok, kormányzati- és vallási vezetők olyan kérdésekről tanácskoztak, mint a Közel-Kelet geopolitikai helyzete, az iráni atomprogram és az Izraelre leselkedő fenyegetések.

Hazánkat Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Ujhelyi István parlamenti alelnök, Hiller István korábbi oktatási miniszter, valamint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze képviselte.

Németh Sándor előadásában arról beszélt, hogyan fér meg a nemzeti értékek mellett a cionizmus ügye. Leszögezte: "az evangélium hirdetése mellett a nemzetünk iránti elkötelezettséggel nagyon is harmonizálható a cionizmusnak az alapvető céljaival való azonosulás."

Európa legnagyobb neoprotestáns gyülekezetének vezetője az európai kontinens és a modern Izrael kapcsolatára is kitért. "Európában sokan a modern Izraelt a holokauszt következményének látják csupán".

"A zsidóságnak a visszatérésre történelmi jogai vannak" - tette hozzá.

Izrael Szövetségesei Alapítvány

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány egy világméretű szervezet, amely a zsidó állam melletti kiállást tűzte ki céljául.  A kétnapos rendezvényen amerikai kongresszusi képviselők, izraeli miniszterek és képviselők, valamint 17 ország parlamenti képviselői vettek részt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink