Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-11-08 18:49:00

Vona: „az iszlám az emberiség utolsó reménye”

„A szélsőjobboldali magyar párt elnöke szerint »az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében«” – írja egy angol nyelvű marokkói portál Vona Gábor törökországi látogatása nyomán.


„Nem diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat építeni jöttünk Törökországba, hanem török testvéreinkkel találkozni” – idézte Vonát az Islametinfo.fr nyomán a Moroccoworldnews.com.

„A Nyugat nem tolerálja, hogy nemzetközi konfliktusokban a pártom a törökök és más turáni népek, mint például az azeriek támogatója” – idézi a Vonát idéző Islametinfo.fr-t a Moroccoworldnews.com.

A Jobbik elnöke szerint a török társadalom alapja a családszeretet, a hagyománytisztelet és az erős patriotizmus, s mindez nagyszerű példa Magyarország számára.

Vona szerint Magyarország és Törökország kapcsolata a testvériségre és nemcsak a barátságra épül.

„Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében” – idézi a Islametinfo.com nyomán Vonát a Moroccoworldnews.com.

A portál idézi a Jobbik honlapjáról egy angol (!) nyelvű cikket. „Afrikának nincs hatalma, Ausztrália és Dél-Amerika identitászavarban szenved, mivel sokszínű társadalom alkotja. Egyetlen kultúra igyekszik megőrizni hagyományait és ez az iszlám világ.”

Vona továbbá azt is közölte: személyes életére hatással bír az iszlám és a muzulmánok, akikkel barátként, munkatársként találkozott élete során.

A Vona által Törökországban elmondottak egyébként teljesen egybevágnak az ellenzéki pártelnök által jegyzett önéletrajzi könyvben leírtakkal, hogy tudniillik „az iszlám a fény”.

atv.hu, Moroccoworldnews.com, Islametinfo.fr

Ajánlom

További külföldi híreink