Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-07-29 15:50:00

Ferenc pápa: nem a melegekkel, a meleglobbival van a probléma

A melegek integrációja mellett szólalt fel a riói katolikus ifjúsági világtalálkozóról hazatérő Ferenc pápa, aki megerősítette a katolikus álláspontot afelől, hogy a homoszexuális cselekedetek bűnnek számítanak, ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy a homoszexuális orientáció nem.

Ferenc pápa: nem a melegekkel, a meleglobbival van a probléma

„Ha egy ember meleg, és keresi Istent, valamint jószándékú, ki vagyok, hogy megítéljem őt” – mondta a pápa, aki egyben nagyobb szerepet szánna a nőknek az egyházban, de kitartott amellett, hogy nem lehetnek papok.

Ferenc pápa úgy vélekedett, hogy a homoszexuális papoknak meg kell bocsátani, és el kell feledni a bűneiket - írja a BBC.

„A katolikus egyház katekizmusa ezt jól elmagyarázza” – mondta a vatikáni újságíróknak adott interjúban a pápa, aki szerint „emiatt nem szabadna kiszorítani (a melegeket), hanem integrálni kellene őket a társadalomba”.

Az egyházfő ugyanakkor elítélte a melegek lobbi tevékenységét. „A probléma nem az orientációval van” – mondta Ferenc pápa. „Testvéreknek kell lennünk. A probléma a lobbi emellett, ugyanúgy, ahogy lobbiznak a kapzsi emberek, a politikusok, szabadkőművesek, és így tovább. Ez a nagyobb gond” – fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink