Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-06-26 06:44:59

Törvénnyel akadályozza Asszad a lázadók beáramlását Szíriába

Törvényt hagyott jóvá Bassár el-Asszad szíriai elnök kedden az országba történő illegális belépések megfékezésére. Ezzel egy időben arról érkezett hír, hogy a szíriai kormánycsapatok újabb stratégiai fontosságú várost foglaltak vissza a felkelőktől a libanoni határon.

Törvénnyel akadályozza Asszad a lázadók beáramlását Szíriába

Sajtójelentések szerint a törvény Asszad-kormány ellen harcoló lázadók beáramlását kívánja akadályozni. A szíriai kormányzat hosszú idő óta külföldi országokat vádol azzal, hogy segítik fegyveres lázadók bejutását az országba.

A SANA hivatalos hírügynökség szerint a jövőben egytől öt évig terjedő börtönnel, továbbá 50 ezer dollárig terjedő pénzbüntetéssel sújthatók az illegális belépők.

A parlament elfogadott egy másik törvénytervezetet, amely szigorítja a büntetést arra az esetre, ha gyermekeket toboroznak a szíriai harcokban való részvételre. A büntetés életfogytiglani börtön lehet, de halálbüntetés járhat akkor, ha a gyermekkatona meghal a harcokban. A szíriai rezsim azzal vádolja a fegyveres ellenzéki csoportokat, hogy gyermekeket toboroznak a kormánycsapatok elleni harchoz.

Értesülések szerint a kormánycsapatok kedden újabb harci sikert értek el. Két héttel azután, hogy a libanoni határ közelében visszafoglalták Kuszair városát, ezúttal az ugyancsak a határ közelében lévő Talkalah városa került vissza a kezükbe.

A kormánycsapatok harci sikert értek el Aleppó városában is, ahol visszavertek egy légibázis elleni ellenzéki támadást. Mintegy 20 támadót megöltek - jelentette az egyik kormányzati televízió.

MTI / hvg.hu

További külföldi híreink