Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-06-07 12:57:59

Vámpírnak nevezte Putyint az asszony - válnak

Ludmilla Putyina egy alkalommal vámpírnak nevezte Vlagyimir Putyin elnököt, mire férje közölte: aki három hétig ki tud jönni a feleségével, az hős és emlékművet érdemel.

Ezek és Putyinék családi életét figyelemmel kísérő más részletek is olvashatók egy 2001-ben megjelent könyvben, melynek címe „Törékeny barátságok”. A könyvet egy német barátjuk, egy hamburgi bankár felesége, Irene Pietsch írta, aki 1995-ben lett a házaspár ismerőse. „Sajnos, ő egy vámpír” – mondta férjéről tréfálkozva Ludmilla Putyina a német nyelvű könyvben.

Pietsch közölte: Putyina nagyra tartja az őszinteséget, de férje rendre utasította: „kit érdekel a te őszinteséged”. Putyin ekkor elárulta Pietsch-nek, hogy emlékművet érdemlő hős lenne, ha három hétig kibírná Ludmillával.

Putyina panaszkodott, hogy amikor Putyin 1998 júliusában elvállalta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetését, megtörte azon ígéretét, mely szerint távol tartja magát a kémkedés világától.

Pietsch arról is beszámolt, hogy Ludmilla Putyin férjét éppen hozzáillő férfinak tartotta, aki nem iszik, és nem veri. Az azonban bosszantotta az asszonyt, hogy férje esténként túl sok időt tölt a barátaival – ezeken a társas összejöveteleken neki csak a felszolgáló szerepe jutott – tette hozzá a könyv szerzője.

Ahogy beszámoltunk róla, Putyin és felesége tegnap este bejelentette, hogy elválnak.

atv.hu / The Moscow Times

További külföldi híreink