Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-04-30 12:05:52

Izrael kilőtt Gázában egy dzsihádista terroristát

A tavalyi Felhőoszlop Hadművelet óta először hajtott végre célzott likvidálást Izrael a Gázai-övezetben: kilőttek egy fegyvergyáros terroristát, aki tagja volt egy, a Gázai-övezetben és a Sínai-félszigeten tevékenykedő dzsihádista csoportnak.

Kedd délelőtt az izraeli légierő kilőtte a motorbiciklijén közlekedő Hitám Masált, aki az izraeli hatóságok szerint kapcsolatban áll a dél-izraeli Eilátot, és a jordániai Akabát április 17-én rakétákkal támadó terrorszervezettel. A szalafista, 24 éves gázai lakos több dzsihádista szervezetben tevékenykedett – mondták el izraeli biztonsági források a Jerusalem Postnak.

„Fegyverek, rakéták és bombák gyártásában és tökéletesítésében vett részt. Ezeket aztán különböző terrorszervezeteknek adta el, melyek izraeli katonák és civilek ellen hajtanak végre merényleteket” – közölte az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét a támadást követően. Hozzátették: olyan szervezeteket is ellátott fegyverekkel, amelyek kapcsolatban állnak az al-Kaida Gázai-övezetben és Sínai-félszigeten tevékenykedő alegységeivel.

Az izraeli légierő a Sin Béttel együttműködve hajtotta végre a precíziós légitámadást.

A Sin Bét szerint a Gázai-övezetben uralkodó Hamasz tudott a terrorista tevékenységéről, mégsem tettek semmit, hogy megállítsák.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink