Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-03-06 06:36:59

Tavaszi hóvihar bénította meg Amerika egy részét

Kora tavaszi hóvihar bénította meg a közlekedést kedden az Egyesült Államok középnyugati térségében.

Az ítéletidő miatt az ország 16 államában adtak ki figyelmeztetést. Chicagóban több mint 1100, Minneapolis és St. Paul közös repülőterén pedig 107  járatot kellett törölni a havazás miatt.

   

Wisconsin állam nyugati részén megcsúszott és az I-94-es autópálya hídjáról folyóba zuhant egy kamion. A teherautót és egyik utasának holttestét kiemelték a vízből, a másikat még keresik. Minnesota államból 122 közúti balesetet jelentettek, amelyeknek eddig még nem volt halálos áldozata.

   

A meteorológusok szerint Chicagóban összesen 10-20 centiméternyi hóra lehet számítani, ezért kedden összesen csaknem 300 hóekét állítottak munkába. A város környékén a kedd délutáni csúcsforgalom idején az előrejelzések értelmében óránként 2,5 centiméternyi csapadék fog hullani.

   

Illinois állam északi részén több száz tanintézményét bezárását rendelték el. A rendelkezés Chicagót, az ország harmadik legnagyobb iskolai körzetét egyelőre nem érinti.

   

Észak-Dakotában keddre virradóra a hófúvás 90 centiméter magas torlaszokat emelt, de az államban kedden már visszavonták a gépkocsiforgalomra vonatkozó figyelmeztetést.

   

Szerdán a keletre tartó viharzóna áthalad majd az Ohio és a Tennessee folyó völgyén, illetve az Appalache-hegység középső vonulatán és eléri az amerikai atlanti partvidék középső államait. Virginia és Maryland egyes területein a hóréteg vastagsága elérheti a 30 centimétert is.

   

Egy másik viharzóna Coloradóban okozott komoly fennakadásokat. A hegyvidéki államban a hóesés miatt két helyen összesen több mint félszáz autó csúszott egymásba. Komolyabb személyi sérülés itt nem történt.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink