Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-03-06 21:39:00

Elhunyt Alvin Lee

Hatvannyolc éves korában elhunyt Alvin Lee gitáros, az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárcsapatának számító brit Ten Years After alapítója és egykori tagja.

A világhírű zenész hivatalos honlapján családja közölte, hogy Lee szerdán halt meg váratlanul, egy rutinműtétet követő komplikációk nyomán – adta hírül a BBC hírportálja.

A nottinghami születésű zenész a woodstocki fesztivált követően vált híressé. Az 1967-ben alakult Ten Years After, amelynek Nagy-Britaniában nyolc top 40-es albuma van, 1971-ben aratta legnagyobb sikerét az I'd Love To Change The World című dallal. Lee 2003-ban hagyta ott a formációt.

Lee együtt dolgozott George Harrisonnal, Steve Winwooddal, Ronnie Wooddal és Mick Fleetwooddal az On the Road to Freedom című első szóló albumán 1973-ban. Múlt év augusztusában adta ki utolsó, tizennegyedik lemezét Still On The Road To Freedom címmel.

A Guitar World című folyóiratnak adott interjújában a közelmúltban arról beszélt, hogy még mindig naponta kézbe veszi gitárját.

Alvin Lee a Ten Years After élén 1990. november 2-án az azóta leégett Budapest Sportcsarnokban adott koncertet. A zenekar 1994-ben fellépett a második Sziget fesztiválon – a Eurowoodstockon –, 2010 őszén pedig a Budapest Blues Legends Fesztivál vendége volt.

atv.hu, MTI, Sz. P.

Ajánlom

További külföldi híreink