Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2013-01-27 11:43:37

Lemondanak a kettős állampolgárságukról az új Kneszet-képviselők

A következő kneszet hét új parlamenti képviselőjének kell a február 5-ei felesketése előtt lemondania külföldi állampolgárságáról a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli napilap internetes portáljának jelentése szerint.

   

Izrael bevándorló társadalom, ezért saját jogukon vagy szüleik révén sokaknak van kettős állampolgársága. Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek  le kell mondaniuk esetleges külföldi állampolgárságukról, és erről már értesítették is az érintetteket.

    

Naftali Bennettnek, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt vezetőjének szülei Amerikából vándoroltak Izraelbe és maga is rendelkezik amerikai állampolgársággal. Dov Lipman, a Jes Atid egyik képviselője nyolc éve költözött Izraelbe az amerikai Marylandből, neki is le kell mondania amerikai útleveléről.

    

Két képviselő szülei révén francia állampolgár is.

    

Móse Feiglin, a Likud szélsőjobboldalát vezető telepes politikus ausztráliai útlevéllel is rendelkezik családja révén, de még sosem járt Ausztráliában,  és nem okoz gondot számára, hogy megváljon második állampolgárságáról a Makor Rison című izraeli lap szerint.

    

Beválasztottak az új parlamentbe még egy izraeli-német és egy izraeli-litván kettős állampolgárt is.

MTI

További külföldi híreink