Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2012-11-19 13:13:59

Öt halott kisgyereket találtak a kukában

A hajléktalan gyerekek valószínűleg szént meggyújtva próbáltak melegedni, de szénmonoxid-mérgezést kaptak.

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Öt tíz év körüli utcagyereket találtak holtan egy nagy szeméttárolóban  Kína dél-nyugati részén, Bijie városában. A kisfiúk valószínűleg szénmonoxid-mérgezésben vesztették életüket. A holttesteket égett szén mellett találták meg, valószínűleg azt meggyújtva próbáltak felmelegedni – írja a China Daily.

Az éjszaka körülbelül hat fok volt a környéken. Az internetre feltöltött képek alapján a szeméttároló 1,5 méter hosszú és 1,3 méter széles lehet.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki a kínai közösségi oldalakon, sokan a helyi hatóságokat hibáztatják az érdektelenség miatt, amely a hajléktalan gyerekek tragikus sorsához vezetett, mások pedig a fiúk szüleit okolják. „Andersen kis gyufaárus lány történetére emlékeztet, ami történt. Az ilyenek nem csak a mesében történnek?” – teszi fel a kérdést a Twitter kínai megfelelőjén, a Sina Weibón az egyik felhasználó.

Három kisfiúnak sikerült megállapítani a személyazonosságát, a másik kettő után még továbbra is kutat a rendőrség.

atv.hu / BBC

További külföldi híreink