Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2012-08-31 17:15:36

Azeri baltás gyilkos - összehívták az örmény nemzetbiztonsági tanácsot

Szerzs Szargszján örmény elnök pénteken összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését - közölte az elnök sajtóosztálya. Az örmény parlament alelnöke a nemzetközi közösség fellépését sürgette.

Szargszján ugyancsak rendkívüli értekezletre hívta az ENSZ-tagországok diplomáciai képviseleteinek Örményországban akkreditált vezetőit, valamint az országban működő nemzetközi intézmények vezetőit - jelentette honlapján az örmény hírügynökség (Armenpress.am).

   

A jelentésben emlékeztettek arra, hogy pénteken Ilham Aliyev, Azerbajdzsán elnöke megkegyelmezett Ramil Safarovnak, aki mindeddig Magyarországon töltötte börtönbüntetését egy örmény katonatársa meggyilkolásáért.

   

Eduard Sarmazanov örmény parlamenti alelnök Safarov magyarországi elengedését kommentálva kijelentette: "Az, hogy a magyar hatóságok kiadták Azerbajdzsánnak a bűnöző Ramil Safarovot, minimum értetlenséget és felháborodást kelt, mert világos volt, hogy mi vár Azerbajdzsánban erre a gyilkosra. Ami pedig Aliyev elnöki kegyelmét illeti, ez újabb bizonyítéka annak, hogy Azerbajdzsánban állami szinten érvényesül az örmények iránti gyűlölet és a fasizmus politikája".

   

"Úgy vélem, hogy ez a megdöbbentő lépés, a gyilkos kegyelemben részesítése nem maradhat válasz nélkül, a nemzetközi közösségnek el kell ítélnie" - szögezte le az örmény parlament alelnöke.

   

Nazeli Vardanján, a Safarov által agyonvert Gurgen Markarján családjának ügyvédje kijelentette, hogy Örményországnak pert kell indítania Azerbajdzsán ellen a Safarovnak adott elnöki kegyelem miatt. Szavai szerint Safarov kiengedése után Azerbajdzsán viseli a teljes felelősséget a Budapesten elkövetett gyilkosságért.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink