Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2012-06-18 13:13:59

Mélyebbre akart ásni Rózsa-Flores-ügyben, dinamitot tettek a szájába

Az üggyel kapcsolatban már több ügyvéd és ügyész is benyújtotta felmondását.

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Dinamittal a szájában találták meg azt az újságírót, aki próbált a mélyére ásni a három éve Bolíviában raboskodó Tóásó Előd ügyének- írja a Blikk. Dávid Niño de Guzman halálát a hatóságok úgy próbálták beállítani, hogy az újságírót egy rablás közben ölték meg.

Guzman és munkatársa épp a Rózsa-Flores ügy kapcsán végzett nyomozást. A különös módon eltűnt, vagy éppen megsemmisített bizonyítékok nyomába eredtek, azonban Guzmant elrabolták. Negyvennyolc óra elteltével találták meg a holttestét La Paz külvárosában. Kollégái és sok civil most azért harcol, hogy a hatóságok ne zárják ki azt a lehetőséget, hogy az újságíró a munkája miatt halt meg, és merénylet áldozata lett.

A szűnni nem akaró rágalmazások és fenyegetések miatt már több ügyvéd, sőt az üggyel megbízott ügyész is benyújtotta felmondását, miközben Bolívia azt követeli Magyarországtól, hogy kérjenek bocsánatot azért, amiért egy terroristasejt Evo Morales meggyilkolását tervezte.

2009 áprilisában a bolíviai különleges erők felszámoltak egy állítólagos terrorcsoportot Santa Cruzban, az akció közben életét vesztette a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardo, az erdélyi magyar Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. Tóásó Előd magyar állampolgárt letartóztatták, a bolíviai hatóságok fegyveres felkelés és terrorizmus vádjával azóta is fogva tartják.

atv.hu / Blikk / MTI

Ajánlom

További külföldi híreink