Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2011-09-23 10:05:59

Leszállópályát építene UFO-k számára a román polgármester

A Buzău megyei Mărăcineni település elöljárói azt tervezik, gazdaságilag hasznosítják azt a térséget, ahol több helyi lakos állítása szerint 24 évvel ezelőtt ismeretlen repülő tárgyak lebegtek, majd leszálltak.

1987 szeptemberében, amikor több tanár és diák vett részt az akkor kötelező mezőgazdasági gyakorlaton, több ufót láttak az Ulmet nevű dombnál található kukoricaföldek felett. A 400 méter magas dombon ráadásul repülő csészalj formájú, hatalmas kövek vannak.

Florentina Sohan helyi lakos azt mesélte, akkor épp nyolcadik osztályos volt, és kint dolgoztak a kukoricaföldeken. Egyszercsak egy csillogó tárgyat látott, amely egy tűzlabdához hasonlított, és amelyből több kisebb gömb vált ki. Állítása szerint bonyolult manővereket hajtottak végre, és fényjeleket küldtek. Nicolae Pogonaru tanár szerint az "anyahajó" inkább piramis alakú és ezüstszínű volt, sebesen közeledett, majd több gömb vált ki belőle. Ezek lejjebb ereszkedtek, majd egyikük le is szállt a talajra.

Constantin Dumitru polgármester most olyan felhívást tett közzé, amely szerint finanszírozókat keres ahhoz, hogy leszállópályát építsen az ufóknak azon a helyen, ahol a helyiek szerint a fényes gömbök megálltak. "Meg kell jelölnünk valamiképpen a helyet, ahol megjelentek az ufók, és kis leszállópályákat szeretnék építeni a "zöld emberkéknek", akik meg akarnak látogatni minket" - mondta a polgármester.

Hétfő este a Vajdasági Televízió központi tájékoztatási műsorában mutattak be egy fényképfelvételt, amelyen egy ismeretlen repülő tárgy vehető ki, amint a Fruska Gora felett lebeg. A felvételt készítő lakos elmondása szerint az ismeretlen repülő tárgyra akkor figyelt fel, amikor lakásában a fényképezőgépéről letöltötte a fotókat számítógépére – számolt be az esetről a Beta belgrádi hírügynökség.

A felvételen kivehető ismeretlen repülő tárgyról készült fotó hitelességének megállapítása végett a szerző szakértői vizsgálatra kínálta fel fényképezőgépét, annak memóriakártyáját és a helyszínen készült összes fotót.

Dusan Mrdja, az újvidéki természettudományi-matematikai kar fizika tanszékének munkatársa szerint, ha megbizonyosodnak a fotó hitelességéről és arról, hogy a jelzett időpontban Bukovac térségében nem tartózkodott semmilyen repülőgép vagy valamilyen repülő alkalmatosság, akkor az eseményt az „ismeretlen repülő objektumok észleléséről” szóló esetek kategóriájába sorolják. A Szerb Polgári Repülési Igazgatóság részéről a Vajdasági TV-nek megerősítették, hogy szeptember 10-én Bukovac légterében semmilyen polgári repülést nem jeleztek.

A Fruska Gora térségében nem először észleltek a fentihez hasonló esetet. Stevan Popov pilóta a Vajdasági TV-nek elmondta, hogy 1990-ben az egyik Zágráb–Belgrád közötti rendkívüli járat során a repülőgép legénységének minden tagja látott egy ismeretlen repülő tárgyat, miközben a légi irányítók váltig azt hangsúlyozták, hogy radarjaikon semmi különöset nem észlelnek. „Leszállásunk után jelentést is írtam az esetről, de nem tudom, mi lett a sorsa” – nyilatkozta a legújabb „UFO-eset” kapcsán a pilóta.

manna.ro / click.ro / MTI / MNO

Ajánlom

További külföldi híreink