Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2011-06-02 11:06:46

Homeopátiával gyógyítanák a melegeket a katolikus orvosok

Egy katolikus orvosszövetség a homoszexuálisok és leszbikusok szexuális irányultságát homeopátiás módszerekkel akarja „rendbe hozni”. Többen már most kritizálják a tervet.

A Német Leszbikus- és Homoszexuális Szövetségnél (LSVD) fel vannak dühödve és úgy vélik, hogy a bejelentés a tisztelet teljes hiányát jelenti. A felháborodás oka a Szövetségi Katolikus Orvosok (BKÄ) honlapján található „Terápialehetőségek homoszexualitás ellen” bejegyzés. A BKÄ a „katolikus orvostudomány szószólójának” nevezi magát. A „Feladataink” fül alatt megtalálható a „Keresők számára segítségnyújtás” link is, ahol a „Homoszexualitás nem betegség!” beírás alatt nem sokkal a „a homoszexuális irányultság elleni terápiás lehetőségekről” olvashatunk.

A gyógymód pszichoterápia és az egyébként is vitatott homeopátia. Gero Winkelmann, a szervezet vezetője Unterhachingban egy magánpraxist üzemeltet, fő profilja a homeopátia. A Spiegel online megkeresésére elmondta, hogy „Ha valaki boldogtalannak, betegnek vagy szükséghelyzetben lévőnek érzi magát, segítséget kell kapjon nálunk”. A weboldalt egyébként „már régen nem frissítették, mert a téma most számunkra nem túlságosan aktuális”.

Spiegel.de

További külföldi híreink