Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2011-05-24 15:45:09

Mégsem DSK spermáját találták meg a szobalány ruháján

A New York-i rendőrség tagadta kedden, hogy Dominique Strauss-Kahntól származó spermanyomokat találtak volna annak a szállodai szobalánynak a ruháján, aki azzal vádolja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, hogy másfél héttel ezelőtt megerőszakolta a hotelszobájában. A rendőrség közleménye szerint a nyomozóknak egyelőre "nincs eredményük és információjuk" a DNS-vizsgálatról.

Hétfőn több újságban is megjelentek olyan információk, amelyek szerint a 32 éves szobalány blúzának vizsgálatakor ondónyomokat találtak, amelyekből Strauss-Kahn DNS-ét azonosították. A New York-i rendőrség szerint azonban még nem készült el a DNS-vizsgálat eredménye, így a médiában megjelet információkat nem tudták megerősíteni. Előzőleg az ügyben illetékes ügyészség szóvivője is visszautasította, hogy kommentálja a sajtóértesüléseket.

Dominique Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i repülőtéren, miután a szállodai szobalány azt állította, hogy meg akarta erőszakolni őt. A jelenleg házi őrizetben lévő francia közgazdász elleni vádemelésről múlt csütörtökön döntött egy amerikai vádesküdtszék. Ennek értelmében Strauss-Kahn ellen szexuális támadás, nemi erőszak kísérlete és személyes szabadság korlátozása miatt emelnek vádat. A következő bírósági tárgyalást június 6-án tartják az ügyben.

Ajánlom

További külföldi híreink