Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2010-12-03 17:56:28

Ufók a titkos kormányzati aktákban

A körözés alatt álló ausztrál hekker szerint bizonyos még ki nem adott WikiLeaks akták ufókra vonatkozó információkat tartalmaznak.

Ufók a titkos kormányzati aktákban

A Guardian internetes oldalán Assange olvasói kérdésekre válaszul azt közölte, hogy vannak olyan publikálásra váró akták a 250 ezer diplomáciai irat között, amelyekben ufókra vonatkozó információk is vannak.

A WikiLeaks legújabb kiszivárogtatásaiból az is kiderült ma, hogy az Egyesült Államok osztrák bankoknak az iráni és az észak-koreai rezsimhez, valamint az orosz maffiához fűződő feltételezett ügyfélkapcsolatai miatt aggódott. Az interneten kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratok szerint az akkori Bank Ausztria Creditanstaltnál (BA-CA) és a Raiffeisen Zentralbanknál vezetett egyes számlák hátterét firtatta az Egyesült Államok.

Magyarország is szivárog már a WikiLeaksen: a Guardian szerint amerikai diplomatákkal gyűjtetett adatokat az Egyesült Államok: összegezzék a jelenlegi (és a lehetséges jövőbeni) vezetők és tanácsadók pénzügyi helyzetét, egészségi állapotát, gyenge pontjait és biometrikus jegyeit (ilyen lehet az ujjlenyomat, a hajszálból kinyerhető információk stb.) – ezt kérte 2009 júniusában egy Clinton nevű aláíró egyes amerikai diplomatáktól. Az oknyomozó portálon szivárgó anyagot egyébként a Guardian publikálta, a Külügyminisztériumot pedig vélhetően nem lepte meg különösebben, ugyanis Amerika jelezte, hogy hamarosan kibukik a levelezés.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink