Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2010-07-13 09:35:32

„Vérző emberek feküdtek amerre csak néztem” + videó

Muszlim radikálisok robbantották fel a fociszurkolókat Ugandában.

„Vérző emberek feküdtek amerre csak néztem” + videó

Futballszurkolókat robbantottak fel Ugandában. Legalább 74 ember meghalt, amikor pokolgépek robbantak két zsúfolásig megtelt étteremben, ahol a vendégek a világbajnoki döntőt nézték. Az áldozatok között van egy amerikai keresztény segélyszervezet munkatársa is. Közel száz embert kórházba szállítottak.

Az ugandai szurkolók, akik egy etióp étteremben gyűltek össze, hogy közösen nézzék meg a világbajnoki döntőt. Néhány perccel a meccs vége előtt hatalmas robbanás rázta meg a zsúfolt vendéglőt. Egy másik bomba a közeli rögbi klub dísztermében robbant.

„Néztük a meccset, és amikor már csak három perc volt hátra, egy hatalmas robbanás rázta meg a helyiséget. Minden elsötétült, és vérző emberek feküdtek amerre csak néztem” – mondja egy túlélő.

Az ugandai fővárosban, Kampalában végrehajtott összehangolt támadásokban legalább 74 ember meghalt és mintegy száz ember megsebesült.

A kampalai terrortámadást egy, az al-Kaidával kapcsolatban álló szomáliai iszlámista szervezet követte el. A muzulmán radikális szervezet honlapján azt közölte, hogy a merényletre az önjelölt szomáliai emír adott parancsot. A merényletet elítélte Barack Obama, aki felajánlotta, hogy minden segítséget megadnak Ugandának a tettesek kézre kerítéséhez.

Ajánlom

További külföldi híreink