Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-10-18 05:35:10

Melegbárból indult utolsó útjára Haider + fotó

Jörg Haider 30 perccel a halála előtt egy ismert klagenfurti melegbárból távozott utolsó útjára – írja szemtanúkra hivatkozva a Bild című német napilap.

Az osztrák szélsőjobboldali politikus már az este korábbi részét is egy elegáns diszkóban töltötte. A Wörthersee-i „Le Cabaret“ nevű diszkóban egy bulvár magazin indítása alkalmából rendeztek partit. Itt adta adta Haider az utolsó interjúját, amelyben kijelentette: „Nagyon szívesen iszok fehérbort, különösen az olasz fajták.”

A diszkóból azonban nem hazafelé indult a politikus, hanem a közeli Klagenfurt egyik ismert szórakozóhelyére, a Stadtkrämer bárba. A helyi rendőrparancsnok a Bild kérdésrére megerősítette ezt az információt.

A klagenfurti Stadtakräme közismert homoszexuális szórakozóhely, amely az interneten így hirdeti magát: „Akár idős, akár fiatal, akár leszbikus, akár meleg, ez a bár mindenkinek remek.”
Azt még nem tudni, hogy Haider itt mennyi alkoholt fogyasztott. A hatósági vizsgálat szerint a bárban felajánlották a politikusnak, hogy hazaviszik, de ő visszautasította ezt és egyedült távozott hajnali háromnegyed egykor. 30 perccel később halálos balesetet szenvedett, a vizsgálatok szerint erősen ittas állapotban.

További külföldi híreink