Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-06-18 14:45:07

Lefejeznék a túszejtők az elrabolt sztárriporternőt + videó

Túszdráma a Fülöp-szigeteken és Hollandiában. Egy törökországi születésű kurd négy önkormányzati alkalmazottat és a városi tanács egyik képviselőjét ejtette foglyul Almelo városban.

Előzőleg a túszejtő felgyújtotta kávézóját, majd a városháza mellett parkoló autóját. Miközben az önkormányzat dolgozói a tűz eloltásán fáradoztak, behatolt az épületbe, és foglyokat ejtett. A hatóságok körbevették az épületet, és tárgyalásba kezdtek vele. Végül nyolc órás patthelyzet után a rohamrendőrség őrizetbe vette. Helyi sajtóértesülések szerint a férfi valószínűleg azért keseredett el, mert az önkormányzat megvonta kávézójának működési engedélyét.

A Fülöp-szigeteken külön tárgyalásokat kezdett a túszejtőkkel az elrabolt riporternő családja. Cecilia Ces Drilont, két kollégáját és egy egyetemi professzort június 8-án rabolták el muzulmán szélsőségesek, amikor a stáb az Abu Szajjaf terrorszervezet egyik vezetőjével akart interjút készíteni. Az emberrablók korábban azzal fenyegetőztek, hogy lefejezik az újságírókat. A túsztárgyaló azonban előbb meggyőzte őket, hogy hosszabbítsák meg a határidőt két órával, végül elérte, hogy időkorlát nélkül egyezkedjenek. A túsztárgyaló szerint hiba, hogy a népszerű tévés családja külön tárgyal az emberrablókkal.

Ajánlom

További külföldi híreink