Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-06-12 11:43:34

Drogháború Mexikóban + videó

Sorozatos összecsapások zajlanak a mexikói hatóságok és a kábítószer-kereskedők között. A rendőrség hét drogkereskedéssel gyanúsított személyt tartóztatott le egy lövöldözés után.

Az incidensben a hatóságok számos fegyvert is lefoglalt. Az összetűzés akkor bontakozott ki, mikor a szövetségi és helyi ügynökök megállítottak egy járművet. Az autóban tartózkodó fegyveresek lőni kezdtek, mely következtében üldözés vette kezdetét.

Egy másik incidensben kábítószer-kereskedők három rendőrt öltek meg. A lövöldözés akkor alakult ki, amikor gránátot dobtak a rendőrségre.

A legutóbbi esetben pedig több mint 5 millió dollár készpénzt foglaltak le a hatóságok az ország északi részén az egyik legbefolyásosabb drogkartell főhadiszállásán. A térségbe erősítést küldött a kormány, miután május vége óta hét rendőrt gyilkoltak meg fegyveresek. 

Tavaly márciusban a rendőrség minden idők legnagyobb zsákmányát foglalta le: 206 millió dollár készpénzt Mexikóvárosban egy üzletember luxus otthonában.

A kormánynak azonban mindezidáig nem sikerült visszaszorítani azt az erőszakhullámot, mely során rivális drogkartellek harcolnak egymás között az Egyesült Államok drogútvonalaiért. A Durango állam kormányzó tisztviselői erősítést kértek a kormánytól a kábítószer-kereskedők elleni harcban.

Ajánlom

További külföldi híreink