Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-07-07 17:37:37

Hazatérhet a heroin csempészetbe keveredett kislány

Hazajöhet kedden az a 11 éves magyar kislány, aki azokkal a felnőttekkel utazott Görögországba, akiknek autójában a görög hatóságok 41 kilogramm heroint találtak.

A magyar nagykövet és a főkonzul hétfőn délután találkozott annak a görög alapítványnak a vezetőivel, akikre a görög ügyész bízta a gyerek ideiglenes elhelyezését és sikerült megállapodni a kiadatásáról - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Endreffy Lóránd, a külügyi szóvivői iroda munkatársa.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a görög hatóságok szombaton jelentették be, hogy három magyar állampolgárt tartóztattak le Híosz szigetén, mert kocsijukban 41 kilogramm heroint találtak. A csoporttal egy 11 éves kislány is volt, ő az egyik elfogott férfi unokája. A négy magyar Törökországból érkezett a görög Híosz szigetre, egy lakókocsiban. A jármű alatt majdnem 41 kilogramm kábítószer volt elrejtve. Két férfit és egy nőt tartanak őrizetben. Az egyik őrizetbe vett férfi több évtizede az igazságszolgáltatásban dolgozik. Diplomáciai források szerint az eset nem tipikus, és nem biztos, hogy az elfogott magyarok bűnösök, elképzelhető az is, hogy felhasználták őket.

A magyar nagykövet hétfőn találkozott a kislánnyal, akinek egy, az édesapja által írt levelet is átadott, amelyet faxon kapott hétfőn a nagykövetség. A kislányt várhatóan kedden hozza haza egy Malév gép, pontos időpontot azonban egyelőre még nem tudni, a szükséges helyfoglalást ugyanis még nem sikerült elintézni. A kislányt édesapja várja majd a Ferihegyi repülőtéren.

Közben kiderült az is, hogy a három letartóztatott magyar meghallgatása hétfőn elmaradt, nem érkezett meg ugyanis időben a tolmács. A tolmács hétfőn este érkezik meg, a meghallgatást így szerdán tartják.  (FH)

Ajánlom

További külföldi híreink