Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-07-05 21:02:31

A kolumbiai Entebbe: újságírónak öltöztek a kommandósok + videó

Videofelvételt tett közzé a kolumbiai hadsereg Ingrid Betancourt leleményes kiszabadításról. A filmet egy katonai titkos ügynök vette fel, aki a gerillaszervezet sajtósaként mutatkozott be a fogvatartóknak.

Ezen a rossz minőségű felvételen látszik, hogy a marxista gerillák éppen a helikopterhez kísérik a mit sem sejtő túszokat. Azt hitték, miképp fogvatartóik is, hogy csupán egy másik gerillatáborba szállítják át őket.

A fegyveresek olyannyira gyanútlanok voltak, hogy a parancsnok Cesar még interjút is adott a felvétel készítőjének, aki a gerillamozgalom sajtósának adta ki magát.

A következő pillanatban a felvételen már az látható, amint Ingrid Betancourt örömkönnyeket hullajt a helikopteren, miután arról értesül, hogy elnyerte szabadságát. A képsorokon nem látható a pillanat, amikor a gerilláknak öltözött kolumbiai tikosügynökök ártalmatlanná teszik a pár perce még mosolygó Cesart.

A hat éve elrabolt és a kolumbiai dzsungelben fogva tartott politikusasszony tegnap óta Sarkozy francia elnök vendégszeretetét élvezi. "Mindent Franciaországnak köszönhetek" - mondta, amikor Párizsba érkezett. Egyesek tudni vélik, hogy ez szó szerint így van, mivel Franciaország állítólag dollármilliókat fizetett a gerilláknak a szabadulásért. Ezt azonban Párizsban határozottan cáfolják.
.

Ajánlom

További külföldi híreink