Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-12-21 18:15:50

Speciális alakulat keresi a tetovált nyakú neonácit Németországban

Pénteken elhagyhatta a kórházat a passaui rendőrség vezetője. Alois Mannichl ellen múlt hétvégén követtek el késes merényletet.

Az üggyel kapcsolatban már letartóztattak egy házaspárt, de a tetovált nyakú feltételezett tettes még nem került kézre.

Demonstratív módon a főbejáraton keresztül hagyta el péntek délelőtt Alois Mannichl a passaui klinikát. A délnémet város 52 éves rendőrfőnökét múlt szombaton fürstenzeli háza ajtajában szidalmazta, majd megtámadta egy ismeretlen férfi. A súlyosan sérült áldozatot kórházba szállították, megműtötték, állapota gyorsan javult, így pénteken hazatérhetett családjához.

A Bajor Rádió (BR) pénteki jelentése szerint napok óta tart annak a 22 éves nőnek és 33 esztendős férjének a kihallgatása, akiket egy müncheni lakásban tartóztattak le lakossági bejelentés alapján. A fiatalasszonyt szemtanúk látták szombaton annak a körülbelül 1,90 méter magas, bőrfejű férfinak a társaságában, aki a feltételezések szerint megkéselte a passaui főrendőrt. Az áldozat személyleírása szerint a merénylő nyakán tetoválás van.

A német bűnüldöző szervek 50 fős speciális alakulata már hetedik napja hajszolja a feltehetően szélsőjobboldali beállítottságú késelőt. Bajor sajtóértesülések szerint a nyomozás kiterjed a Dél-Németországgal szomszédos Ausztriára és Csehországra is. A legnagyobb német tartományban, a Bajor Szabadállamban idén több összehangolt akciót hajtott végre a rendőrség az extrém jobboldali, fasisztoid csoportok ellen. A hatóság most arra gyanakszik, hogy ezekre a razziákra adott "véres válasz" a passaui rendőrfőnök elleni brutális merénylet.

delmagyar.hu

Ajánlom

További külföldi híreink