Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2008-12-31 07:35:39

Mennyit buktak a milliárdosok 2008-ban? + videó

A pénzügyi világválság megviselte a világ milliárdosait is. Angliában a felére csökkent a milliárdosok vagyona, van aki, 17 milliárd fontot vesztett.

Oroszországban a 6 leggazdagabb orosznak összesen több mint 100 milliárd dollárral csökkent a vagyona. Emiatt Roman Abramovicsnak például lehet, hogy el kell adnia a Chelsea-t.

A magyar milliárdosok is megérezték a válság hatásait, de nem olyan drámaian, mint a külföldieknek. Szakértők szerint jövőre viszont már nagyobb mértékben érinti majd őket a pénzügyi világkrízis.

A világ egyik leggazdagabb embere, Roman Abramovics még kora tavasszal 13 és fél milliárd fontra, azaz 3600 milliárd forintra becsült vagyonából nagyon sokat, mintegy 621 milliárd forintot bukott. Mindezt a gazdasági világválság miatt.

Lapinformációk szerint annyira rossz a helyzet, hogy az orosz milliárdos focicsapata, a Chelsea is veszélybe kerülhet. Lehet, hogy Abramovics megválik majd tőle. Abramovics veszteségével együtt egyébként a hat leggazdagabb orosz eddig több mint 100 milliárd dollárt bukott.

És nem jobb a helyzet a briteknél sem. A leggazdagabb angolok vagyona 412-ről, 200 milliárd fontra zsugorodott – a veszteség több itt is mint 50 százalékos.

Szakonyi Péter, a 100 leggazdagabb magyar lista összeállítója szerint az ő vagyonuk sincs biztonságban.

Pontos adatok még nincsenek, de a becslések szerint eddig Csányi Sándor, Demján Sándor és Futó Péter buktak legtöbbet, és jövőre tovább zsugorodhat a vagyonuk.

Ajánlom

További külföldi híreink